«Domāju, līdz pat otrā apļa pēdējai spēlei notiks sīvas un spraigas cīņas par iekļūšanu labāko četriniekā, kas turpinās spēles par zelta godalgām,» čempionāta aizkulises atklāj Ventspils kērlinga kluba vadītāja Inga Apmane.

9.Ventspils čempionātā kērlingā pašlaik rit otrā apļa spēles un vadībā ar 8 uzvarām 11 aizvadītajos mačos atrodas komanda CO2 (Olafs Indersons, Mārtiņš Diške, Andris Lasmanis, Imants Baņķis, Anatolijs Pugačs, Viesturs Grosbārdis). Par to, ka daudzas komandas čempionātā ir spēkos līdzvērtīgas un tajā valda aizraujošas cīņas, liecina tālākais vietu sadalījums. Otrajā vietā ar septiņām uzvarām atrodas komanda Pērles, bet trešās, ceturtās un piektās vietas īpašniecēm – 33 minūtes, IceSharks un Arbo – ir pa sešām uzvarām.

Tomēr nelielā vadībā atrodas 33 minūtes, kas izcīnījusi arī divus neizšķirtus, IceSharks – vienu. No šīm komandām necik tālu neatpaliek Lavīna, kas tikusi pie piecām uzvarām. Līdzīgais komandu izvietojums čempionāta kopvērtējumā liecina par to, ka katras kārtas spēles var ieviest būtiskas izmaiņas tajā.

«Komandas ir spēkos līdzvērtīgas, tāpēc prognozēt to, kā noslēgsies divu apļu turnīrs, ir grūti,» atklāj Apmane. «Čempionātā piedalās arī divas jauniešu komandas, kas, lai gan atrodas čempionāta kopvērtējuma tabulas lejasgalā, uzvaru nevienam tāpat vien nedāvina. Pirmās četras vienības pēc regulārā turnīra turpinās spēles par godalgām, bet pārējās sadalīs atlikušās vietas. Šā gada čempionāts no pagājušā gada atšķiras ar to, ka šogad regulārajam čempionātam seko finālsacensības.»

Jau rīt no plkst. 8 Olimpiskā centra Ledus hallē notiks čempionāta 12. un 13. kārtas spēles, kas noteikti ieviesīs būtiskas izmaiņas tā kopvērtējuma tabulā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: