Pēc uzvaras regulārajā čempionātā viesuļi turpināja uzvaras gājienu arī Olimpiskā centra Ventspilskausa izcīņā – aizvadījuši aizraujošu finālspēli, viņi pēcspēles metienos ar 1:0 pārspēja Rodeo hokejistus.

Līdz ar to Tornado hokejisti tika arī pie sava pirmā čempionu titula. Bronzas medaļu liktenis savukārt izšķīrās komandu Dundaga un Kurekss cīņā, jo pusfinālā tās bija spiestas atzīt attiecīgi Tornado (2:5) un Rodeo (2:4) pārākumu; ar 5:2 pārāki bija kocenieki. Galvenie uzvaras kaldinātāji Kureksa sastāvā: Juris Perekrests, kas guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, un Gustavs Celms, viņam 1+3. Uzvarētāju rindās ar vārtu guvumiem vēl izcēlās Andris Kronbergs un Ingus Turks.Dundagas labā vārtus guva Jānis Ieviņš un Salvis Ārbergs. Pusfināla mačā starp Rodeo un Kureksu īpaši jāatzīmē Mārtiņa Lilienfelda sniegums – viņš izcēlās ar pokeru, proti, četriem vārtu guvumiem, tādējādi ar 19 precīziem raidījumiem kļūstot par visa čempionāta labāko vārtu guvēju.

Finālmačs, ko vēroja vairāk nekā 200 skatītāju, izvērtās īpaši spraigs – lai gan rezultāts pēc mača pamatlaika vēstīja bezvārtu neizšķirtu, notikumi laukumā bija daudz karstāki. Kā jau finālam pieklājas, neiztika bez nelieliem asumiem, emocijām un nervu kutinošiem uzbrukumiem abu komandu izpildījumā. Klātienē sanākušie skatītāji noteikti nebija vīlušies, jo šāds hokejs Ventspilī ilgi nebija redzēts. Zelta medaļu liktenis izšķīrās pēcspēles metienu sērijā, kurā uzvarētājs tika noteikts jau pie pirmās pretinieku kļūdas.

Pirmajā metienu sērijā uzvarēja uzbrucēji, jobullīšus precīzi realizēja gan Kristaps Baltgalvis (Rodeo), gan Tomašs Saušs (Tornado). Otrajā piegājienā savu iespēju nerealizēja Rodeo, bet Tornado rindās precīzs bija Mārtiņš Rutkis, kas atnesa viesuļiem vēsturisko panākumu.

Pēc spēles notika uzvarētāju apbalvošana – Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis visām komandām, kas ieguvušas medaļas, dāvināja apmaksātu ledus laiku (piecas stundas). Kā saka, hokejs bez alus ir daiļslidošana, tāpēc ar savu produkciju visas komandas veldzēja arī Užavas alus. Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva Edgars Valters (Tornado), kas pavisam guva 16 vārtus un atdeva 25 rezultatīvas piespēles.

Čempionāta labākie spēlētāji

Labākais vārtsargs – Edijs Stebulis (Kurekss)

Labākais aizsargs – Roberts Grosbergs (Kurekss)

Labākais uzbrucējs – Mārtiņš Lilienfelds (Rodeo)

Rezultatīvākais spēlētājs – Edgars Valters (Tornado)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: