Trešdien plkst.18 Galvenajā bibliotēkā, uzsākot ciklu „Cilvēka kods”, saruna ar dzejnieci, rakstnieci, publicisti Laimdotu Sēli.

“Cilvēka kods” ir iecerēts kā sarunu cikls ar interesantiem cilvēkiem. Sarunas vadīs Vija Draviņa.

„Mana lielākā vēlēšanās- redzēt savu pilsētu Ventspili skaistu un just tajā dzīvojam laimīgus cilvēkus. Arī sevi. Un cik manos spēkos - palīdzēt, lai tā būtu,” tā savā pirmajā dzejoļu krājumā „Izšķilt mīlestību” raksta Laimdota Sēle.

Mīlestība un cieņa pret Ventspili, tās vēsturi un tās ļaudīm caurvij visus Laimdotas darbus - gan romānus “Spoguļa pārbaude”, “Māte man teica” , “Mūsu mīlestības gadsimts”, „Kaislību pavārgrāmata”, „Manā pasaulē mīl”, „Poga ar sudraba rozi”, „Cērt zibens marmalē” un „Septiņu rūnu kalns”, gan dzejoļu krājumus „Izšķilt mīlestību”, „Brīvības laika lāses”, „Per aspera”.

2010.gadā Laimdota Sēle par Ventspils vēstures tematiku un ventspilnieku spilgtu dzīves notikumu atspoguļošanu savos darbos saņēma Ventspils pilsētas domes balvu.

 

Pasākumā skanēs Laimdotas Sēles dzejas lasījums "Mēs teicām - mēs aizlidosim". Piedalās autore, Ventspils teātra aktrise Vija Draviņa un pianiste Anna Dorofejeva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: