Jūras vārtos atklāta izstāde Liepāja–111–Ventspils, kurā izstādīti 11 autoru darbi.

Apskati fotogrāfijas!

Ventspilij ar kaimiņpilsētu ir laba sadarbība teātra un mūzikas jomā, pie mums ar labām izrādēm ierodas Liepājas teātra aktieri un Liepājas simfoniskā orķestra mūziķi. Nu, pateicoties izstādes kuratores Guntas Krastiņas iniciatīvai un viņas pasniedzēja profesora Alda Kļaviņa atbalstam, atjaunota sadarbība arī mākslā.

Līdz šim objektīvu un subjektīvu iemeslu kopdarbība nebija pamanāma – jā, palaikam kāds atveda personālizstādi vai pāris darbu, bet tagad Ventspils un Liepājas otas meistari ir gatavi pastāvīgām attiecībām, un to apliecina ne tikai nupat atklātā izstāde, bet arī pašvaldības amatpersonu interese un atbalsts – Ventspils domi pasākumā pārstāvēja Didzis Ošenieks, liepāju – Silva Golde.

Ošenieks: «Šeit, vērtējot pieredzējušu mākslinieku darbus, var mācīties arī jaunie talanti. Aprunājoties ar Ventspils māksliniekiem un vaicājot viņiem, vai ir vēlme izstādīties, saņēmu pozitīvu atbildi, tādēļ varbūt jau pavisam drīz dosimies atbildes vizītē.»

Arī profesors Kļaviņš izteica atzinību, ka abu pilsētu mākslinieku sadarbība atjaunota oficiālā līmenī: «Jaunās maģistres Guntas Krastiņas ideja atvest uz Ventspili Liepājas mākslu, tādējādi atdzīvinot puspamirušās attiecības, ir spārnota un nāca īstajā laikā.» 

Liepājas mākslas popularizēšanai Krastiņa izveidojusi mākslas biedrību Impasto; viņa vēlas savu kolēģu darbus vēlas parādīt arī ārpus Latvijas, piemēram, Zviedrijā: «Ticu, ka mums visiem kopā izdosies izkļūt dziļākos ūdeņos, bet pagaidām aicinu visus ventspilniekus apskatīt izstādi Liepāja–111–Ventspils. Visi mani kolēģi – profesors Aldis Kļaviņš, profesore Inta Klāsone, Dzintra Vīriņa, Andris Millers, Ēriks Freimanis, Aivars Kleins, Ilona Slaidiņa, Pēteris Taukulis, Egils Brūns, Benita Bitāne – ir pasniedzēji augstskolā. Tas nozīmē, ka nākam ar labu kvalitāti. Šoreiz esam izstādījuši šo autoru darbus, bet Liepājā ir vismaz trīsreiz vairāk mākslinieku, un tas nozīmē, ka viss tikai sākas.»

Foto:

Liepājnieks Andris Millers pie kolēģes Guntas Krastiņas diplomdarba.   

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: