Alus darītavas "Užavas alus" līdzīpašnieks Uldis Pumpurs un "Valmiermuižas alus" līdzpašnieks Aigars Ruņģis vienojušies tikties, lai noskaidrotu pārpratumu saistībā ar alus receptes noskatīšanu.

Pumpurs pēc Ruņģa uzaicinājuma apciemos ''Valmiermuižas alus" darītavu. "Būšu priecīgs, ka "Valmiermuižas alus" viesu vidū būs arī Pumpura kungs. Man būs gods izrādīt viņam mūsu alus darītavu personīgi," sacīja Ruņģis.

Kā jau izskanējis presē, "Užavas alus" īpašnieks Pumpurs uzskata, ka SIA "Valmiermuižas alus" pirms pusotra gada sava alus receptūru noskatīja ekskursijas laikā Užavā.

"Pirms "Valmiermuižas alus" sāka sava alus ražošanu, viņu cilvēki bija atbraukuši pie manis un, pārģērbušies par tūristiem, izpētīja jeb faktiski nošpikoja alus ražošanas procesu. Tagad viņi stāsta, ka pusgada laikā dabūjuši gatavu īsto alus recepti. Alus garšas ir līdzīgas, tomēr viņiem nav tāds alus kā man, jo ir dažādas nianses - jāievēro zināma temperatūra, izturēšanas ilgums. Ne velti man pirms tam pagāja divi gadi, kamēr dabūju īpašo alu, kas patīk tieši latviešu gaumei," sacīja Pumpurs, gan piebilstot, ka neuzskata par vajadzīgu naidoties savā starpā.

Pumpurs arī norādīja, ka labprāt paviesotos "Valmiermuižas alus" brūvētavā, lai "rastu kopīgu valodu".

Tikmēr "Valmiermuižas alus" saimnieks Aigars Ruņģis atzinis, ka bijis ekskursijā konkurenta ražotnē, taču ar spiegošanu nav nodarbojies.

"Cik daudzām sievietēm izdevies nolasīt viruma recepti, ieraugot to citas saimnieces katlā? Jā, vēl pirms lēmuma pieņemšanas par iesaistīšanos alus nozarē tūrista kārtā apmeklēju "Užavas alus" ražotni, tomēr Pumpura kungam vajadzētu precizēt, kurus ekskursantus savā alus darītavā viņš uzskata par spiegiem un kurus nē. Lai, līdzīgi kā es, netiktu apbēdināts vēl kāds alus mīļotājs," sacīja Ruņģis.

"Valmiermuižas alus" alus darītava ekspluatācijā nodota 2008.gada rudenī, bet gaišā alus realizāciju uzņēmums sāka 2009.gada martā, jaunas ražotnes, alus receptes un dizaina izstrādē ieguldot 2,5 miljonus latu.

Savukārt "Užavas alus" ražo divas alus šķirnes - Užavas gaišo un Užavas tumšo alu.

2007.gadā Ventspils uzņēmēja Ulda Pumpura vietā par alusdarītavas īpašnieces "Zaksi" 92,59% daļu turētāju kļuva Dace Nagobade. Līdzšinējam alusdarītavas īpašniekam Pumpuram palikuši 7,41% uzņēmuma daļu.

LETA, nozare.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: