Dalību savās pirmajās olimpiskajās spēlēs turpina ventspilnieks Roberts Krūzbergs, kurš sasniedzis jau trešo personisko rekordu, turklāt šoreiz arī tiekot nākamajā kārtā.

Šodien risinājās 500 m distances kvalifikācijas skrējieni, kuros piedalījās 32 šorttrekisti, kas tika salozēti astoņos četriniekos. Roberts Krūzbergs tika ielozēts piektajā, kopā ar Krievijas Olimpiskās komitejas komandas pārstāvi Konstantīnu Ivļevu, Ungāriju pārstāvošu amerikāni Džonu Henriju Krīgeru un francūzi Kventinu Ferko.

Ar pirmo piegājienu sākt cīņu par divām ceļazīmēm uz ceturtdaļfinālu sportistiem gan neizdevās, jo tieši Robertam sanāca priekšlaicīgs starts. Otrajā mēģinājumā viss bija kārtībā, vadībā iekārtojās Ivļevs, bet Krūzbergs ar Krīgeru spraigi cīnījās par otro vietu. Finišu abi sportisti sasniedza gandrīz reizē, tāpēc tiesneši ņema palīgā fotofinišu, kas noteica, ka par pusslidas tiesu ātrāks bijs ungāru amerikānis.

Roberts distanci veica 40,430 sekundē, kas ir jauns personiskais rekords, bet tobrīd bija labākais rezultāts starp sportistiem, kuri finišēja trešie, bet ceturtdaļfinālā vieta bija paredzēta četriem ātrākajiem. Tiesa, situāciju varēja mainīt sportistu iecelšana nākamajā kārtā ar tiesnešu lēmumu, kas jau ventspilniekiem neļāva iekļūt nākamajā kārtā 1000 metros. Šoreiz nepatīkuma pārsteigumu nebija, laika ziņā Krūzbergu neviens no trešās vietas ieguvējiem neapsteidza un arī advancēts tikai tikai viens.

Līdz ar to Krūzbergs iekļuva starp 20 labākajiem, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu cīņas 500 metru distancē turpināsies svētdien. Jau zināms, ka Roberts startēs otrajā skrējienā tiešām iespaidīgā kompānijā. Viņam paredzēta otrā starta vieta tieši blakus pasaules un olimpiskajam rekordistam Vu Dažingam, bet ceturtajā celiņā būs vēl viens šo maču favorīts, ungārs Šandors Šaolins Ļu. Tāpat šajā skrējienā būs francūzis Sebastians Lapeps un itālis Pjetro Zīgels.

Visi rezultāti apskatāmi ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: