Ventspils sportisti pēdējās Olimpiskās spēlēs ir bijuši kupli pārstāvēti un arī Tokija nebija izņēmums. Pateicoties sportistu mērķtiecīgam darbam zinošu treneru vadībā, kā arī saņemot pašvaldības līdzfinansējumu, Tokijas Olimpiskās spēles piedalījās pieci Ventspils Olimpiskās vienības sportisti, izcīnot  divas medaļas.

Kārlis Pauls Lasmanis kopā ar Latvijas izlases komandas biedriem Nauri Miezi, Edgaru Krūmiņu un Agni Čavaru kļuva par vēsturē pirmo olimpisko čempionu 3x3 basketbolā vīriešiem, bet bronzas medaļu svara kategorijā līdz 109 kilogramiem izcīnīja svarcēlājs Artūrs Plēsnieks.

Tokijā sapni par dalību Olimpiskajās spēlēs vēl nepiepildīja Ventspils Olimpiskās vienības BMX frīstaila sportists Ernests Zēbolds, jo Tokijā startēja tikai pasaules labākie deviņi braucēji un Ernestam reitingā pietrūka vien pāris vietas. Šobrīd sācies jauns Olimpiskais cikls un gatavošanās 2024. gada Parīzes Olimpiskajām spēlēm, kurām Ernests ir apņēmības pilns kvalificēties.

Lai pārrunātu turpmāko sadarbību un sporta veida aktualitātes, Ernests Zēbolds tikās ar nodibinājuma ''Ventspils olimpiskā vienība'' vadītāju Uldi Boitmani.

Sarunā Ernests norāda, ka treniņu process ar katru gadu norisinās daudz profesionālāk, ko pierādījuši rudenī gūtie panākumi, kad izcīnīta 4. vieta Eiropas čempionātā, kas deva vērtīgus ieskaites punktus un pasaules reitingā Ernests šobrīd ieņem 14. vietu, kā arī šogad Ernests ir iekļauts Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā.

Svarīgs sportista izaugsmē būs 2022. gads, jo jāturpina krāt punkti un jāpiedalās pasaules kausa posmos (Japānā, Francijā, Horvātijā un Austrālijā), kā arī Eiropas čempionātā (Vācijā). Jo vairāk reitinga punktus izdosies sakrāt, jo lielākas iespējas kvalificēties Olimpiskajām spēlēm.

Treniņdarbam vasaras periodā tiek izmantots Ventspils skeitparks, bet ziemas periodā Rīgas un Liepājas iekštelpu skeitparki. Šobrīd Ventspilī ar ekstrēmajiem sporta veidiem nodarbojas vairāk nekā 100 sportisti un Ventspils skeitparks ir vieta, kur veidojas talantīgi ekstrēmo sporta veidu pārstāvji – Madars Apse, Viktors Kronbergs, Tomass Grinbergs, Ernests Zēbolds u.c.

Lielu atbalstu treniņu procesā Ernestam sniedz otrs ventspilnieks un Latvijas BMX frīstaila izlases dalībnieks Tomass Grinbergs, kurš pasaules reitingā ieņem 29. vietu. Vislielāko atbalstu Ernestam sniedz ģimene, atbalstu sportists saņem arī no Latvijas Riteņbraukšanas federācijas, Ventspils valstspilsētas pašvaldības, Latvijas Olimpiskā vienības un biedrības ''RAVE team''.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: