Bērnu vecumā no pieciem līdz 11 gadiem vakcināciju pret Covid-19 primāri organizēs pie ģimenes ārstiem un ārstniecības iestādēs, sacīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Viņa apgalvoja, ka ir sākts aktīvs sagatavošanās posms, lai, saņemot bērniem paredzētās vakcīnas, vakcinēšanas procesu varētu sākt nekavējoties. "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas bērniem plānots saņemt decembra otrajā pusē.

"Šobrīd notiek procesa sagatavošana, tiek papildināta vakcinācijas rokasgrāmata, kas ir galvenais mediķu pamatdokuments vakcinācijas veikšanai, notiek mediķu informēšana, sabiedrības informēšana," pauda Juhņēviča.

Plānots, ka primāri bērnu vakcinācija notiks ģimenes ārstu praksēs un ārstniecības iestāžu vakcinācijas kabinetos.

Jau ziņots, ka imunizācijas valsts padome (IVP) kopumā atbalsta bērnu vakcināciju pret Covid-19 vecuma grupā no pieciem līdz 11 gadiem, taču atkārtoti uzsver, ka joprojām būtiskākā ir senioru un riska grupu vakcinēšana, pēc kārtējās IVP sēdes informēja tās vadītāja, profesore Dace Zavadska.

Viņa uzsver, ka senioru un riska grupu cilvēku vakcinēšana ir prioritāte gan primārajā, gan balstvakcinācijā.

Ņemot vērā patlaban pieejamo zinātnisko un uz pierādījumiem balstīto informāciju, IVP kopumā atbalsta bērnu vecumā no pieciem līdz 11 gadiem vakcināciju pret Covid-19, taču pašlaik īpaši to rekomendē sākt visiem tiem bērniem, kas ietilpst kādā no riska grupām nopietnai Covid-19 gaitai. Tie, piemēram, ir bērni ar onkoloģiskām slimībām, aptaukošanos, cukura diabētu, kardiovaskulārām fona slimībām un citām hroniskām orgānu slimībām, skaidro profesore.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: