Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 6. decembra plkst. 6.30 līdz 7. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma piecus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu un trīs uz glābšanas darbiem.

Plkst. 21.30 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ventspils novada Puzes pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme un tika ziņots par automašīnā iespiestiem cilvēkiem. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no automašīnas atbrīvoja cilvēku un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Vēl vienu cietušu cilvēku ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot nestuves, nogādāja līdz NMPD automašīnai. Plkst. 22.39 darbi notikuma vietā pabeigti.

Šonakt plkst. 1.43 saņemts izsaukums Ventspilī, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā deg starpsienas pārsegums 2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Plkst. 3.34 ugunsgrēks likvidēts. Ēkā nebija uzstādīts dūmu detektors. Notikuma vietā strādāja seši ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot divas autocisternas.

Kurinot apkures ierīces, iedzīvotājiem ir jāievēro piesardzība un drošības noteikumi, lai neizraisītu traģisku ugunsgrēku. Aizliegts lietot bojātas apkures ierīces, tās pārkurināt, krāsns durtiņas atstāt vaļā, uz apkures ierīces žāvēt degtspējīgas mantas, kā arī pie krāsns durtiņām novietot malku un citu kurināmo. Ugunsgrēku visbiežākais cēlonis ir neuzmanīga rīcība, tai skaitā, ekspluatējot apkures ierīces.

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 72 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu, 32 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: