Basketbola klubs Ventspils papildinājis sastāvu ar 207 cm slaido uzbrucēju Guntis Sīpoliņu, kurš iepriekš pārstāvēja citu Kurzemes klubu – Liepāju.

27 gadus vecais un 207 cm garais Ogres basketbola audzēknis Guntis Sīpoliņš pēc divām ar pusi sezonām, kurās pārstāvēja otras Kurzemes komandas krāsas, nu vilks dzeltenzilo formas tērpu. Pagājušajā sezonā Sīpoliņš bija svarīgs liepājnieku pamatkodola spēlētājs, 24 regulārās sezonas spēlēs gūstot 11,8 punktus un izcīnot 6,8 atlēkušās bumbas zem groziem. Savukārt LBL izslēgšanas turnīra mačos Sīpoliņa statistika sasniedza 15,3 punktus un 5,6 izcīnītas bumbas zem groziem.

Ogrēnietis LBL turnīrā debitēja 2012. gadā BA Turība sastāvā, kur pavadīja divas sezonas. Pēcāk basketbolists nedaudz uzspēlēja arī Jūrmala/Fēnikss rindās, bet 2015. gadā spēlētājs pievienojās dzimtās pilsētas komandai, kad tā debitēja LBL čempionāta augstākajā divīzijā. Pēc trīs sezonām Ogrē Sīpoliņš pārcēlās uz pierobežu, pārstāvot Valga/Valka, tad uz mirkli pievienojās Liepājai, bet sezonas izskaņā devāss leģionāra gaitās uz Ungāriju. Pēdējās divās sezonās spēka uzbrucēja un centra pozīcijā spēlējošais basketbolists bija Liepājas spēlētājs.

Ventspils sastāvā šajā vasarā notikušas visai būtiskas izmaiņas, jo no pagājušā sezonā kodola palikuši vien trīs spēlētāji – Artūrs Ausējs, Kristaps Mediss un Andrejs Šeļakovs. Latvijas vicečempionu sastāvā atgriezies uzbrucējs Linards Jaunzems, bet dzimtajā pilsētā – aizsargs Rodrigo Būmeisters. Tāpat komandas sastāvā ir jaunie spēlētāji Kristaps Ķilps, Kristiāns Šulcs un Dāvis Ozers, kā arī divi leģionāri – amerikāņu aizsargs Lerijs Tomass un Latvijā jau redzētais Lietuvas uzbrucējs Deniss Krestiņins.

Latvijas - Igaunijas apvienotajā līgā jaunajā sezonā turpinās spēlēt tās pašas sešas Latvijas komandas, kas turnīrā spēlēja jau pērn. Savukārt Igaunijas vienību skaitu līdz astoņām palielinājusi Saku līgas vienības "Viimsi" pārcelšanās uz augstāko divīziju.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -7
    Kļumpats 17.08.2021, 15:31:38

    Kāds sabiedrībai labums no tevis?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: