6. augustā plkst.12 laukumā pie ieejas Galvenajā bibliotēkā norisināsies Europe Direct centra plāksnes atklāšanas pasākums, kurā piedalīsies Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere, Ventspils valstspilsētas domes un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā pārstāvji. Pasākumu vadīs žurnālists Ansis Bogustovs.

Pasākumā gaitā tiks sveikti EK pārstāvniecības un sadarbības partneru organizētā programmēšanas konkursa jauniešiem ''Iegriez pasauli!'' dalībnieki - komanda no Ventspils, interesenti varēs iepazīties ar konferences par Eiropas nākotni daudzvalodu digitālo platformu, kurā ikviens Eiropas pilsonis var izteikt savu viedokli un idejas Eiropas nākotnes veidošanā.

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena, atklājot digitālo platformu, teica: ''… mēs aicinām eiropiešus izteikt savu viedokli, paust savas bažas un pateikt, kādā Eiropā viņi vēlas dzīvot. Ar šo pilsoņu platformu mēs paveram ikvienam iespēju piedalīties Eiropas nākotnes veidošanā un līdzdarboties kopā ar citiem cilvēkiem no visas Eiropas. Tā ir lieliska iespēja virtuāli pulcēt eiropiešus. Piedalieties diskusijā! Kopā mēs varam veidot mūsu vēlmēm atbilstošu Savienības nākotni.''

Pasākuma izskaņā - muzikāla programma jaunās dziedātājas un dziesmu autores Emīlijas Jermolas sniegumā.

No 1. maijā visā Eiropā darbu uzsāka vairāk nekā 420 EUROPE DIRECT centri, no tiem septiņi Latvijā. Europe Direct centru uzdevums ir veidot saikni starp ES institūcijām un iedzīvotājiem, palīdzot skaidrot, kādi resursi un atbalsts pieejams visdažādākajām sabiedrības grupām, sniegt objektīvu informāciju par nozīmīgākajām aktualitātēm Eiropā, kā arī rosinās iedzīvotāju diskusijas par Eiropas nākotni.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Latvija pāri visām! 03.08.2021, 20:37:41

    Kārtējais bezjēdzīgais tukšu salmu kulšanas kantoris.

  • -1
    Marta P 04.08.2021, 16:18:31

    Tas, ka Tevi neinteresē inteliģentas nodarbes, nenozīmē, ka visi tādi! Saprotu, ka Tev bibliotēkas un koncertzāles ir tukšu salmu kulšana, bet cilvēkiem, kam svarīgi gan izglītoties, gan relaksēties kvalitatīvi, piemēram, baudot kvalitatīvu mūziku, mākslu vai literatūru - tiem šādas vietas ir svarīgas!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: