Lai uzlabotu daudzdzīvokļu māju tehnisko stāvokli un energoefektivitāti, šovasar uzsākta sešu pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi pārvaldībā esošo dzīvojamo māju siltināšana, kas tiek īstenota Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu.

Dzīvojamā mājā Sarkanmuižas dambī 11 jau ir pabeigts pamatu un cokola mūra remonts, hidroizolēšana, siltināšana un armēšana. Nosiltināta ēkas fasāde un pagraba pārsegums, izbūvēta lietus ūdens kanalizācija. Veikta jumta seguma nomaiņa un ventilācijas skursteņu sakārtošana. Pabeigta siltummezgla atjaunošana un noslēgumam tuvojas arī apkures sistēmas pārbūve dzīvokļos. Šobrīd darbi turpinās pie ēkas fasādes sagatavošanas dekoratīvā apmetuma un krāsojuma uzklāšanai. Vēl tiks nomainītas vējtvera un pagraba durvis. Plānots, ka pēc īstenotajiem ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem siltumenerģijas ietaupījuma gadā būs 97,16 kWh/m2. Kopējās plānotās projekta izmaksas –174 099 eiro.

Dzīvojamā mājā Sarkanmuižas dambī 17 pabeigta pagrabu pārseguma siltināšana un sagatavots bēniņu pārsegums siltināšanai, kā arī pabeigts ventilācijas skursteņu remonts. Šobrīd turpinās fasādes siltumizolēšanas darbi un jumta seguma nomaiņa, kā arī uzsākta apkures sistēmas atjaunošana. Īstenojot ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus, plānotais siltumenerģijas ietaupījuma gadā būs 83,55 kWh/m2. Kopējās plānotās projekta izmaksas – 168 650 eiro.

Dzīvojamā mājā Zvaigžņu ielā 5a pabeigts pamatu un cokola mūra remonts, hidroizolēšana un siltumizolēšana. Pabeigta R un Z fasādes siltināšana un gruntēšana. Veikta jumta seguma un kanalizācijas guļvada nomaiņa. Tāpat arī pabeigta pagraba pārseguma siltumizolēšana un sagatavots bēniņu pārsegums siltināšanai. Šobrīd turpinās darbs pie ēkas iekšējās ūdensapgādes un kanalizācijas cauruļvadu nomaiņas. Plānots, ka pēc ēkas atjaunošanas siltumenerģijas ietaupījums gadā sasniegs 90,80 kWh/m2. Kopējās plānotās projekta izmaksas ir 171 435 eiro.

Dzīvojamā mājā P. Stradiņa ielā 11 pilnībā pabeigta iekšpagalma fasādes un vienas gala sienas siltināšana ar pilnu apdari, tajā skaitā krāsošanu. Nomainīts jumta segums un vienā jumta pusē atjaunoti arī ventilācijas skursteņi. Šobrīd turpinās pamatu, cokola hidroizolēšana un siltumizolēšana, kā arī uzsākta siltummezgla pārbūve, bēniņu un pagraba pārsegumu sagatavošana siltināšanai. Šajā ēkā plānots, ka siltumenerģijas ietaupījums gadā sasniegs 83,03 kWh/m2. Kopējās plānotās projekta izmaksas – 379 314 eiro.

Dzīvojamā mājā Rindas ielā 40 pabeigts pamatu un cokola mūra remonts, hidroizolēšana, siltināšana un cokola armēšana. Daļēji demontēts esošais jumta segums un veikti sagatavošanas darbi jauna jumta seguma montāžai. Turpinās apkures sistēmas atjaunošana un ēkas fasādes siltināšana. Projekta ietvaros vēl tiks uzlabota ēkas ventilācijas un apkures sistēma. Siltumenerģijas ietaupījums šajā ēkā paredzēts, ka gadā sasniegs 77,54 kWh/m2. Kopējās plānotās projekta izmaksas – 243 093 eiro.

Dzīvojamā mājā Tārgales ielā 69 būvdarbi uzsākti pavisam nesen. Šobrīd norit pamatu un cokola mūra remonts, hidroizolēšana un siltumizolēšana. Vēl tiks siltinātas ēkas fasādes, mainīts jumta segums un atjaunota apkures sistēma, mainīti radiatori un vecie koka logi, kā arī tiks veikts kāpņu telpu kosmētiskais remonts. Paredzētais siltumenerģijas ietaupījums gadā sasniegs 104,94 kWh/m2. Kopējās plānotās projekta izmaksas – 276 931 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: