Latvijas 3x3 basketbola izlase ar ventspilnieku Kārli Lasmani sastāvā iekļuvusi Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā, kurā trešdien mērosies spēkiem ar Beļģijas.

Šodien pirmajā mača Latvijai bija jātiekas ar Nīderlandi, bet pat uzvar vairs nedotu iespēju uzreiz nonākt pusfinālā. Toties tā ļautu pamatturnīrā ieņemt trešo vietu un izvairīties no tikšanās ar Serbiju ātrāk nekā finālā. Latvijas kvartets darbojās ļoti azartiski un arī precīzi, izcīnot uzvaru 22:18. Tas nozīmēja, ka diena būs jānoslēdz ar ceturtdaļfināla maču pret Japānu, kas pēdējā brīdī prata iespraukties ceturtdaļfinālistu skaitā.

Arī maču ar mājiniekiem Latvija aizvadīja ļoti apņēmīgi ātri tiekot pie lielāka pārsvara, kas vienu brīdi sasniedza arī septiņus punktus. Tomēr japāņi ar metieniem no tālās distances prata ne vien nobremzēt Latviju, bet arī pietuvoties tikai viena punkta attālumā. Tomēr izšķirošajos brīžos labāki bija mūsējie – 21:18! Tas nozīmē, ka trešdien pulksten 12.40 pusfinālā Kārlim Lasmanim, Naurim Miezim, Edgaram Krūmiņam un Agnim Čavaram jācenšas revanšēties beļģiem. Otrajā pusfinālā tiksies Serbija un Krievija.

Arī medaļu mači paredzēti trešdien.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: