Latvijas 3x3 basketbola izlase olimpiskā turnīra pusfinālā prata revanšēties Beļģijas izlasei pamatturnīrā un iekļūt finālā, kurā pretī stāsies Krievijas Olimpiskās komitejas sportisti.

Latvija ar beļģiem tikās turnīra otrajā mačā un piedzīvoja zaudējumu 20:21, bet šoreiz krietni labāki bija tieši mūsējie. Sāncenši gan maču sāka ar precīzu tālmetienu, uz ko ar precīzu metienu no groza apakšas un soda metienu atbildēja Kārlis Lasmanis. Vēl pēc brīža Edgars Krūmiņš ar divu punktu vērtu metienu pirmo reizi vadībā izvirzīja Latviju (4:3), bet Lasmanis ar diviem soda metieniem panāca 7:4. Pēc četrām spēlētām minūtēm mūsējiem bija vadībā 10:5, bet Beļģija ātri atguva divus punktus, kas gan izrādījās šīs komandas pēdējais veiksmes brīdis.

Mūsējie uzņemtos apgriezienus nesamazināja un pēc Lasmaņa tālmetiena panāca jau 16:8. Jūtami pagurušajiem beļģiem ar groza iekarošanu neveicās nekā, kamēr Nauris Miezis, neskatoties uz sāncenša pārkāpumu, trāpīja no groza apakšas un pēc tam arī divas reizes no soda metienu līnijas (Beļģijai jau bija sasniegta piezīmju norma). Jau nākamajā uzbrukumā Kārlis ar tālmetienu pielika šai spēlei punktu – revanšs 21:8 un iekarots olimpisko spēļu fināls! Lasmanis pusfinālā guva deviņus punktus, Miezis izcēlās ar septiņiem, četri punkti Krūmiņa kontā, bet komandas kapteinis Agnis Čavars bija precīzs vienu reizi.

Finālmačs risināsies pulksten 16.25 un tajā pretī stāsies Krievijas Olimpiskās komitejas komanda, kas negaidīti pārspēja galvenos favorītus serbus 21:10. Serbijai tā bija pirmā neveiksme turnīrā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Vadims Kevrelis 28.07.2021, 15:12:33

    Lasmaņ Kāž ar komand pierādij ka ir liel bumb un māz laukum meistar.

  • 0
    KRX 28.07.2021, 16:55:52

    Nu, apsveicu ar zeltu! Latvijai kad pēdējo reizi kas tāds bijis?
    Vecākiem sveicieni!

  • 0
    ventspilnieks 36,7 28.07.2021, 16:59:07

    Kaž iemet zelt, vo vellos !!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: