Latvijas Olimpiskā komiteja pavēstījusi, ka Tokijas olimpisko spēļu sastāvā apstiprināti Ventspils olimpiskās vienības svarcēlāji Artūrs Plēsnieks un Ritvars Suharevs. Tokijas olimpiskās spēles notiks no 23. jūlija līdz 8. augustam, bet svarcelšanas sacensības norisināsies no 24. jūlija līdz 4. augustam.

Artūrs Plēsnieks olimpiskajām spēlēm kvalificējies, ieņemot vietu Starptautiskās svarcelšanas federācijas pasaules ranga astotniekā svara kategorijā līdz 109kg. Plēsniekam Tokijā būs trešās olimpiskās spēles, viņš iepriekš Rio spēlēs ieguva astoto vietu, bet Londonā ieguva septīto vietu.

Ritvars Suharevs arī iekļuva IWF ranga astotniekā un piedalīsies savās pirmajās olimpiskajās spēlēs, pārstāvot Latviju svara kategorijā līdz 81kg. Suharevs ir divkārtējs Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks.

Svarcelšanā kvalifikācija olimpiskajām spēlēm notiek pēc sarežģītas sistēmas, nosakot labākos pēc IWF ranga pasaulē un pēc tam vēl atvēlot kvotas pa reģioniem, turklāt valstīm ir ierobežots pieteikums, proti, katra valsts katrā svara kategorijā var pieteikt tikai vienu sportistu, kamēr kopumā katra valsts var pieteikt ne vairāk kā astoņus sportistus (pa četriem no katra dzimuma, kamēr kopumā ir septiņas svara kategorijas abos dzimumos).

Tāpat vēl pastāv vairāki ierobežojumi valstīm, kurās konstatēti vairāki dopinga lietošanas gadījumi šajā sporta veidā, tādēļ, piemēram, Kazahstāna, Azerbaidžāna, Baltkrievija un Krievijas delegācija nevar uz OS sūtīt vairāk nekā divus svarcēlājus.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    The Plant Preserv-a-tron 14.06.2021, 13:38:35

    Kaut kas tur,zem tā Andruškēviča gruzd apakšā.
    Gan jau viss "uzpeldēs"
    Sūdi jau pa virsu peld!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: