Ventspils novadā koalīcija varētu būt zināma pirms Jāņiem, pauda līdzšinējais domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, kura pārstāvētā Latvijas Zemnieku savienība (LZS) pašvaldību vēlēšanās ieguvusi sešas balsis, kas ir par divām mazāk, salīdzinot ar iepriekšējām vēlēšanām.

Mucenieks atzina, ka divu deputāta mandātu zaudēšana šajās vēlēšanās nav bijis liels pārsteigums, jo konkurējošo partiju pārstāvjiem bijušas labas priekšvēlēšanu kampaņas, kamēr viņi bijuši daudz pieticīgāki. "Manuprāt, uz šīm vēlēšanām aizgājuši galvenokārt tie cilvēki, kurus neapmierina esošais pašvaldības darbs, kamēr pārējie palikuši mājās. Par to liecinot arī nelielais iesniegumu skaits balsošanai mājās, kas salīdzinot ar citām vēlēšanām bijis būtiski mazāks. Arī Covid-19 infekcijas izplatības dēļ cilvēki maksimāli izvairās no kontaktēšanās ar citiem cilvēkiem," sacīja Mucenieks.

Runājot par koalīcijas veidošanu, viņš sacīja, ka sarunu process ar Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" jaunievēlētajiem deputātiem ir sācies un tiek plānots līdz Jāņiem panākt vienošanos par sadarbību.Mucenieks atzina, ka novada iedzīvotāji par viņu ir nobalsojuši visvairāk, tādēļ viņš ir gatavs turpināt domes priekšsēdētāja darbu arī četrus turpmākos gadus.

Jau vēstīts, ka šī gada pašvaldību vēlēšanās Ventspils novadā lielāko atbalstu guvusī LZS tikusi pie sešiem mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Par LZS balsoja 1168 no 8876 balsstiesīgajiem pašvaldības iedzīvotājiem jeb 39,75% balsstiesīgo, un domē ievēlēti līdzšinējais Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Mačtams, Ventspils novada domes deputāti Aigars Matisons un Ilva Cērpa, Tārgales pamatskolas direktore Ilze Judzika un lietvedis Agris Bileskalns.

LRA Ventspils novadā vēlēšanu rezultātā ierindojās otrajā vietā, un no šī saraksta pašvaldībā ievēlēti pieci deputāti. No LRA ievēlēti Ventspils novada domes deputāte Dace Vašuka, Ventspils novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Dadzis un Ventspils novada domes deputāts Ints Apsītis, aktieris Gatis Gāga un Ventspils novada Ances pamatskolas direktore Elita Kuģeniece.

Tikmēr nacionālajai apvienībai piešķirti četri mandāti, un šo partiju apvienību pārstāvēs Ventspils novada pašvaldības deputāts Andis Zariņš, ZS ''Oši'' īpašnieks Raitis Krūmiņš un Ventspils novada pašvaldības deputāti Gaidis Bože un Andris Vārpiņš.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • 0
    Kriska 11.06.2021, 16:26:30

    Un kad būs zināma pilsētas koalicija?

  • 0
    Kriska 11.06.2021, 16:32:03

    Novada domē ir 15 deputāti, bet pilsētas domē- 13. Vai novadā iedzīvotāju skaits lielāks?

  • -2
    Nif nifs 11.06.2021, 16:42:03

    Mucenieka kungs, ne jau priekšvēlēšanu kampaņa Jums atņēma balsis, bet vējaparka jautājums. Vašuka attiecībā uz šo atbildēja vissakarīgāk, tāpēc daļa balsu viņai tika vairāk. Jūs gribējāt izbraukt ar "es tur neko nevaru darīt". Bet novadniekiem šis jautājums bija svarīgāks par daudz ko citu. Arī Zariņš šo jautājumu centās apiet ar " uzņēmējdarbība jāattīsta" un tālāk uzskaitot visus citus savus darbus un dotumus. Un, aģitācijas lapelē redzot, kur minētais kungs strādā, vairs nebija šaubas par to, kurš to sērgu te ievilcis.

  • -3
    Frīdis 12.06.2021, 14:30:09

    Cerams ka kriminālnoziedznieks A. Lembergs vairs nediriģēs , ko Ventspilij darīt , un ko nedarīt !

  • 0
    libejs 12.06.2021, 15:44:14

    Muciņ, kā tad pirms dažiem gadiem no Zemgals tos propelerists padzin, bet mēs ir ar mier pat mežs izcirst, nu točna tā ka Amazons latifundists.

  • 0
    mernigors 13.06.2021, 18:59:23

    Mucenieks ir paziņojis, ka grib būt mērs(neatkarīgi no tā, kādi ir bijuši darba rezultāti). Pārējo sarakstu līdriem bija savi balsotāji, kuri ticēja, ka līderi grib būt novada vadītāji. Redzēsim vai šie viņu paziņojumi īstenosies realitātē.

  • 0
    Pipars 13.06.2021, 22:58:40

    Vietnieki var but cik vajag,redz Aivaram bija 3 vietnieki.
    Talsos ari bija 3 vietnieki,cik tur tā darba,ņemt un nobalsot.

  • -3
    Vairus 13.06.2021, 20:21:56

    Muceniekam ir pamatotas prasības izvirzīt ambīciju, jo ir savācis visvairāk balsu. Ar LRA kā koalīcijas partneri ir zināmas problēmas, jo gan Vašuka, gan Dadzis grib amatu, bet vietnieks var būt tikai viens. Cik sapratu Zariņš nekādus amatus pagaidām nekāro.

  • -1
    sranskis 14.06.2021, 08:51:17

    Man gan ar novadu nav nekāda lielā saistiba, bet pēc tā, kā Vašuka D. šeit uzvedās un izbļaustījās, tad viņa būtu jātur no varas pa gabalu!

  • 0
    macro-x 19.06.2021, 07:58:30

    NA majaslapa ka koalicija izveidota starp ZZS un NA, Zarins bus vietnieks; Krumins un Varpins teritorijas attistibas nodalas darbonji

    Pastuma mala taisnibas cinitajus “vecie vēži”

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: