Ventspils pilsētas dome, kurai ir svarīga ikviena sporta veida attīstība Ventspilī, ir nepatīkami pārsteigta uzzinot par Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Disciplinārā komitējas pieņemot lēmumu diskvalificēt Futbola klubu "Ventspils" uz septiņiem gadiem no dalības UEFA turnīros.

Ventspils pilsētā ir ilgstošas futbola tradīcijas, jau vairākas desmitgades profesionālais futbols attīstās privātā kluba SIA "Futbola klubs "Ventspils" vadībā, un FK ''Ventspils'' ir izcīnījis sešus Latvijas čempionu titulus un septiņus Latvijas kausus futbolā.

Kopš 2018. gada SIA "Futbola klubs "Ventspils"" 50,09% kapitāldaļu pieder SIA "Ventspils futbola sabiedrība", kā patiesais labuma guvējs ir Krievijas pilsonis Adlans Šišhanovs, kurš kļuva par kluba prezidentu un uzreiz izvirzīja ambiciozus mērķus - atgriezt FK ''Ventspils'' spēcīgāko klubu rangā Latvijā, cīnīties tikai par pirmo vietu valstī un nodrošināt maksimāli veiksmīgu startu Eirokausos.

Ventspils pilsētas dome vienmēr ir bijusi mazākuma kapitāldaļu turētāja SIA "Futbola klubs "Ventspils" un nevar ietekmēt pieņemtos lēmumus klubā, tādēļ jau 2019. gadā tika pieņemts lēmums pārdot Ventspils pilsētas pašvaldībai piederošās FK "Ventspils" 11,23% kapitāldaļas. Tika izsludinātas trīs atklātas izsoles, kuras diemžēl noslēdzās bez rezultāta.

Ventspils pilsētas dome nekad nav finansiāli atbalstījusi profesionālo FK "Ventspils", bet vienmēr ir atbalstījusi un arī turpmāk atbalstīs Ventspils bērnu futbola akadēmiju - Biedrību "Ventspils jauniešu futbola klubs" un Biedrību "Ventspils olimpiskā cerība".

Akadēmija ir dibināta ar mērķi nodrošināt bērniem un jauniešiem veselīgu dzīves veidu un attīstīt viņu iemaņas futbolā, lai sagatavotu kvalitatīvus futbola spēlētājus dažāda vecuma Latvijas futbola izlasēm un Latvijas profesionāliem futbola klubiem. Ventspils bērnu futbola akadēmija jau vairāku gadu garumā saņem finansējumu no Ventspils pilsētas domes, kas palīdz nodrošināt nepieciešamos apstākļus bērnu un jauniešu treniņu procesam un akadēmijas darbībai, kā arī Ventspils daudzu gadu garumā ir attīstījusi pilsētas infrastruktūru, lai nodrošinātu labus treniņa un sacensību apstākļus kā jauniem futbolistiem, tā arī profesionāliem sportistiem.

Ventspils bērnu futbola akadēmijā trenējas vairāk nekā 250 dažāda vecuma bērni un jaunieši (no U-5 līdz U-18, kā arī meiteņu grupa U-14), kas piedalās Latvijas Futbola federācijas atbilstošo vecumu turnīros, kā arī citos starptautiskos un vietējos futbola turnīros.

Ventspils pilsētas dome uzsver, ka vienmēr atbalstījusi godīgas spēles principus un pauž atbalstu UEFA pieņemtajiem lēmumiem, kā arī nosoda šādu iespējamo nelikumīgu kluba vadības darbību, bet vienlaikus cer, ka Latvijas Futbola federācijas vadība kopā ar FK ''Ventspils'' radīs risinājumu šai situācijai, lai no viena cilvēka pieņemtiem lēmumiem neciestu visa Ventspils pilsētas futbola attīstība.

Lasi vēl

Komentāri (29)

  • -3
    Latvija pāri visām! 11.06.2021, 09:35:38

    Vot šī ir lieta.
    Mož Šišhanam var un vajag to klubu - t.i. juridisko personu, atsavināt tiesas ceļā?

  • -3
    Pilsēta 11.06.2021, 09:47:23

    Par ko rūpe un raize?
    Par to, ka nosaukumā Ventspils un, ka kāds varētu padomāt, ka pilsētā valda bandīti un cietumnieki un tādi kuri likumu groza kā vajag?
    Vai arī par to, ka "šmugulējās" vieni paši un nedalījās ar to ar kuru vajadzēja?

  • -10
    keda 11.06.2021, 11:00:07

    Katrs spriež savas samaitātības līmenī.

  • -10
    Marta P 11.06.2021, 14:32:13

    Tiešām, katrs spriež pēc savas samaitātības pakāpes. Bet ja būtu padzīvojis Ventspilī, tad labi būtu pamanījis, ka sports Ventspilī svarīgs un cieņā, līdz ar to baža ir tieši par to, ka mūsu futbolistiem ir liegta iespēja turpmāk piedalīties šādās sacensībās dēļ kaut kādu tēvaiņu mantkārības! Dome atbalsta futbola cerības, augstas klases sportistus, kas liela daļa, ja ne pat visi ir ventspilnieki, lai tiem būtu iespējas darboties profesionālajā sportā, un ir žēl, ka tas ceļš tālāk futbolā startēt ar Ventspils vārdu ir aplauzts uz laiku.

  • -2
    Optika 11.06.2021, 10:42:57

    No vienas puses nav problēmu juridiski atrisināt šo situāciju - ''FK Ventspils'' vietā jānodibina cits futbola klubs - ''Ventspils FK'', un lieta atrisināta.
    Kas tomēr notiks, ja paliks tas pats FK Ventspils, kas laikam ir otrs vecākais klubs Latvijā, kas vispār ir spēlējis Virslīgā (vēl vecāks un vēl eksistē ir FK Auda) - FK Ventspils ir joprojām vienīgais klubs Baltijā, kas ir spēlējis Eiropas grupu turnīrā (un spējis pat izcīnīt punktus).
    Ja Ventspilī nebūs profesionāla kluba, kas spēlētu Virslīgas, vai sliktākajā gadījumā 1.līgas līmenī, tad jaunieši pēc U-18 akadēmijas beigšanas var kārt bučus uz nagliņas un iet mājās, jo tālāk spēlēt un attīstītes nav kur, kā vien doties uz citām Latvijas pilsētām un spēlēt tur, ja var iekļūt komandas sastāvā (tuvākās vietas apņēmīgākajiem vecākiem un akadēmijas jauniešiem ir FK Liepāja un FK Tukums.

  • -2
    Optika 11.06.2021, 10:51:59

    Ko var darīt dome lietas labā? Optimistiskais scenārijs - dome nākamos septiņus gadus uztur FK Ventspils ar tādu apjomu naudas, kas ļauj uzturēt infrastruktūru (treniņu laukumi un OSC laukums), nodrošināt transportu izbraukuma spēlēm (autobusu), nodrošināt medpersonālu un treneru štābu utt. Uzlikt par mērķi, ka septiņu gadu laikā akadēmijai ir jāizaudzina konkurētspējīgi vietējie jaunieši, kas spēj atkal 2028.g. cīnīties par top 3 Virslīgā, lai tālāk varētu pretendēt uz UEFA piešķirto naudu par spēlēšanu Eiropas līgas kvalifikācijas spēlēs.
    Negatīvais? Visticamāk, ka talantīgākie jaunieši, kas šobrīd ir pārkāpuši 18 gadu slieksni visticamāk meklēs iespējas spēlēt citos Latvijas, vai ārzemju klubos (par leģionāriem es domāju vispār var pat nedomāt - tie pametīs klubu kā slīkstošu kuģi).
    Lai FK Ventspils būtu iekārojama nopietniem investoriem nākotnē ir jāizdara mājasdarbs - būtu vienreiz jāsaved kārtībā mākslīgā apgaismojuma lieta OSC un jādomā par kārtīgu slēgto futbola halli!!!

  • -5
    keda 11.06.2021, 10:59:43

    Problēma jau tajā, ka dome šobrīd ar esošo klubu nevar darīt NEKO! 51% tā pieder Adlanda čomakak, tātad joprojām var darboties un meklēt investorus. Tas ir, meklēt papildinājumu žuļika makam.
    Labā ziņa Ventspils futbolam - akadēmija ir! Godīgi sakot nezinu, vai tādā statusā futbola skola var eksistēt bez Virslīgas kluba, bet laikam jau jā. Novelkot šo sezonu un tiekot pie investoriem, kas vēlas nopietni stutēt profesionālu klubu, iespējams, ar LFF var vienoties, ka jaunais klubs - kaut vai Ventspils FK - kļūst par vecā mantinieku, līdzīgi, kā tas notiek ar FK Liepāja, un jauno sezonu jau sākt no tīras lapas un ar tīru sirdsapziņu.

  • 0
    tiešām suns 11.06.2021, 11:08:28

    vakardien feisbukā labi apsttāstīts čto po čom. kuram kas cik un kā...

  • -1
    ventspilnieks 36,7 11.06.2021, 11:22:30

    "Ventspils bērnu futbola akadēmijā trenējas vairāk nekā 250 dažāda vecuma bērni un jaunieši (no U-5 līdz U-18, kā arī meiteņu grupa U-14), kas piedalās Latvijas Futbola federācijas atbilstošo vecumu turnīros, kā arī citos starptautiskos un vietējos futbola turnīros."

    Un kur problēma? Tikpat tās ir veselības un brīvā laika pavadīšanas grupas.
    Aizmirstiet par to čučmeku kantori. Cik tur ventspilnieku atvases spēlē?
    Dome nedrīkst būt pārsteigta jo pašu priekšsēdis ir mahinators, citi arī grib :D

  • -7
    Marta P 11.06.2021, 14:38:21

    Tev tač tur rakstīts, ka trenējas vairāk nekā 250 bērni/jaunieši, tātad vairāk nekā 250 ventspilnieku atvases! Neviens nav priecīgs, ka iespējas tālāk spēlēt lielajā FK Ventspils ir tādas, kādas ir.. Nu žēl, bet to, ka kaut kādi mantrauši ienāk un visu sačakarē, nu to nevarēja paredzēt neviens, tik viņi paši. Labi, ka džekiem spārni aplauzti un vairs nevarēs sportu čakārēt, bet žēl, ka spēlētājiem jācieš!

  • 0
    ventspilnieks 36,7 11.06.2021, 22:19:41

    Aita, piedod! Bet vēlreiz jautāju, kur problēma? Jaunatne tiek izklaidēta un domei ar to pienākumi beidzas.
    Par mantraušiem nemaz nesāc. Katram ventspilniekam sanāktu privātmāja un ķemertiņā apzeltīts pods :D

    Un ja dome vēlas klubu, vispirms 7miljoni jaunatnei. Treneri no ārzemēm, kur nesaprot kirilicu, bet māk trenēt. Pēc 7 gadi būs jums klubs. Cik eju garām un skatos, tur nenotiek treniņi, bet brīvā laika pavadīšana

  • 0
    Marta P 14.06.2021, 18:14:46

    Piebremzē ar leksiku, tā tu savu ganāmpulku mājās vari dēvēt! Tev kā dīvāna ekspertam, protams, krietni skaidrāks kā jāspēlē un jātrenējas. Ko tad neesi profesionālajā sportā? Punčuks pa liel? Kājels pa īs?
    Ja jau tik lab zin, kā domi un pilsētu vadīt, ko tad tik forumā blej? ko neej kaut ko vadīt??? Prātiņš pa īs?

  • -2
    Ēriks Leimanis 11.06.2021, 11:44:18

    Atkal kārtējo reizi parādās spalvainā āža kāja....

  • -2
    Vpr 11.06.2021, 12:25:41

    Klubs nenonāktu pie Šišhanova, ja nebūtu:
    1. Jūlijas un Andreja Butriku vēlmes pārdod klubu tieši šim investoram
    2. Domes akcepta (ingušs pats izpļāpājās, ka tikās ne vien ar Blumbergu, bet arī Lembergu)

  • -11
    keda 11.06.2021, 13:08:48

    Jēziņ, tev pašam no sevis murgi nerādās? Dome varēja akceptēt vai neakpceptēt, bet kādas būtu tiesības aizliegt jebkam pārdot tās akcijas??? Kā tu to iedomājies? Bespalova ģimene bija vairākuma turētāji un pārdeva savas daļas, kā dome to varēja nepieļaut?
    Tiešām pretīgi dzīt smagā brīdī demagoģiju. Nezinu, ko par sevi esi iedomājies, bet šis IR nožēlojami un pretīgi.

  • -1
    Marta P 14.06.2021, 18:16:20

    Kārtējais, kam pat pie sievas pārsālītās zupas dome vainīga!

  • -3
    Latvija pāri visām! 11.06.2021, 14:41:12

    iespējams, ar LFF var vienoties, ka jaunais klubs - kaut vai Ventspils FK - kļūst par vecā mantinieku, līdzīgi, kā tas notiek ar FK Liepāja
    ----
    Tā būtu labi, lai nav jāiet caur zemākām līgām.

    Butriki mož padomāja,
    ka Šišhans, kad nāca ar naudu, ir baigais futbola entuziasts. Tā tokš sākumā daudziem šķita.
    Un par cik ģimene gāja prom uz Rīgu, viņiem nebija lielas intereses izvēlēties.

  • -5
    keda 11.06.2021, 14:53:29

    Bet kāds ar pabiezu naudas maku tik un tā vajadzīgs. Ar domes 300k jauniešiem nepietiks

  • 0
    Vadims Kevrelis 11.06.2021, 16:09:23

    Gan jau Domes vadošās amatpersonas zināja par stāvokli FK ''Ventspils'' bet tas bija tikai laika jautājums lai viss nostātos savās vietās. Faktiski Dome kārtējo reizi nostājās tādā pozā lai viss un ap šo notušētos, neiznāca. Pārnestā nozīmē ''Nezināt ir kauns -lasi futbolā kas jauns''.

  • -1
    Marta P 14.06.2021, 18:19:37

    Kā viņi varēja to zināt!? domā, ka tie, kas krāpjas tādā līmenī klačojas kā tirgus sievas un to stāsta apkārt? Tad jau viņi uzreiz to varēja izziņot publiski un atteikties no visa.. Viegli jau ir atrast to vienu, ko vienmēr vainot, un tad visas pasaulīgās un pārpasaulīgās nelaimes novelt uz Ventspils domi. Šitā piektdien Rīgā ielas arī applūda tāpēc, ka Lembergs tagad Rīgā cietumā??

  • -6
    Latvija pāri visām! 11.06.2021, 16:28:51

    Pareizi teica - dome ta' par čom???
    Dome, pirmkārt, ir komunālā saimniecība.
    Dažs laikam iedomājas, ka katra līmeņa valdīšanai jābūt tādiem vietējiem patvaldniekiem?
    Bet tā nav.
    Zināja, nezināja, tam nav nozīmes,
    bet principā nevar jaukties privāto darīšanās.
    Dome atbalsta Ventspils Futbola Akadēmiju t.i bērnu un jauniešu futbolu.
    Klubu bija izveidojis futbola entuziasts, jaunbagātnieks Bespalovs,
    viens no retajiem, par kuru dzirdamas labas atsauksmes. Klubam bija labi panākumi.
    Klubu mantoja un pārdeva...
    Tagad jautājums, ko darīt tālāk?
    Jo klubu Ventspilī vajag, bet ne jau ar Šišhanu kā piekto riteni!

  • 0
    Vadims Kevrelis 11.06.2021, 16:53:37

    Ordo: ja tev nestāda grūtības tu varētu mums izklāstīt hronoloģiski kā notika mantošana(kurš no kura), pārdošana un cik klubam ir bijuši īpašnieku. Tas ka klubs ir vajadzīgs un bez tādiem blēžiem tas ir skaidrs.

  • -1
    Spīdola 12.06.2021, 22:22:25

    Cerams, ka futbola Problēmu atrisinās. Tas tiešām uz vispārējā fona Ventspilī ir bēdīgs fakts un visiem sportistiem- lieliem un maziem, nepelnīts. Nepietiek ar to, ka Ventspilī vienmēr top 1 ir bijis basketbols, tad hokejs un tikai pēc tam futbols. Cerams, ka situāciju gudras galvas zinās, kā labot.

  • 0
    Heinrich 13.06.2021, 09:36:47

    Kādreizējais kluba "barvedis" Blumbergs laikam zināja,kad noziepēt asti...

  • -3
    sranskis 13.06.2021, 13:38:43

    Heinrih, pastāsti kā tavējie ar ieslodzīto galvām futbolu spēlēja!

  • 0
    tiešām suns 13.06.2021, 13:31:55

    vai tad domei tik vien kā tā sāpe par futbolu? vēlēšanās uzvaru neguva-tas nav svarīgi? jeb domājat ka mēs atkal neko nesaprotam?

  • -2
    Marta P 14.06.2021, 18:24:55

    Vairāk izskatās, ka Tu nesaproti.. Vairākums joprojām ir Latvijai un Ventspilij, pārsvars nav tik izteikts, bet joprojām ir, tā kā viss turpinās attīstīties uz labu.
    Kā tev tur talsos? viss joprojām slikti?

  • 0
    Vpr 16.06.2021, 21:35:37

    Tāds tādu atrod:

    https://sportacentrs.com/futbols/virsliga/11062021-lff_neizsledz_varbutibu_ventspils_klubam_

    Cik zinu no nostāstiem, tad Šišhanovs bija pie Lemberga uz tikšanos, pirms pirka klubu un Lembergs ir teicis Šišhanovam, ka par jums ne visai labi runā futbola vidē un vai varēs viņš godīgi vadīt tādu klubu. Uz ko Šišhanovs esot atbildējis, par jums Lemberga kungs arī neko labu nerunā, bet tas nemaisa jums vadīt pilsētu. Nezinu vai patiesība, bet tādas runas klīda Ventspilī.

  • 0
    macro-x 16.06.2021, 21:48:41

    Man nekadas bažas neraisa, futbolam nebija nākotnes jau 10 gadus atpakaļ

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: