Latvijas 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā ir ventspilnieks Kārlis Lasmanis, kā arī Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš un Nauris Miezis, svētdien Austrijas pilsētā Grācā izcīnīja ceļazīmi uz 2021. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Vispirms tika aizvadītas sacensības četrās grupās, no katras pa divām labākajām komandām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm. Grupu turnīru Latvijas izlase aizvadīja veiksmīgi, ceturtdien ar 21:14 uzvarot mājiniekus austriešus un ar 21:17 - Nīderlandi, bet sestdien ar 21:18 pieveikta Horvātija un ar 21:16 - Kanāda, grupā ieņemot pirmo vietu.

Ceturtdaļfinālā latvieši ar rezultātu 21:19 pārspēja Lietuvu, bet pusfinālā ar 18:20 atzina Polijas pārākumu, lai gan mača gaitā bija vadībā ar 14:8. Polija līdz ar to jau tika pie ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, bet Latvijai bija jādodas uz spēli par trešo biļeti uz Tokiju, kurā pretī nāca francūži. Francija ceturtdaļfinālā ar 21:19 uzveica Brazīliju, bet pusfinālā ar 13:21 zaudēja Nīderlandei.

Spēles ievadā rezultāts uz tablo ilgi bija 0:0, bet pirmie punktus guva latvieši, Lasmanim realizējot divus soda metienus. Francūži ātri punktu atguva, taču Lasmanis atbildēja ar trīspunktu gājienu - 5:1. Cīņas turpinājumā Krūmiņš pēc metiena no apakšas un "sodiņa" panāca 8:3. Turpinājumā francūži nedaudz atspēlējās, bet pēc Krūmiņa tālmetiena komandas šķīra jau seši punkti (12:6). Mača vidū latviešiem bija tikai plus trīs punkti, bet vadības grožus viņi no rokām neizlaida, cīņai punkti pieliekot Miezim - 21:15.

Latvijas izlasē pa astoņiem punktiem guva Lasmanis un Krūmiņš, četri punkti bija Miezim, bet viens - Čavaram.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: