21. un 22. maijā Horvātijas pilsētā Lipikā notika Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola Pasaules tūres pirmais "Lipik Challenger" kategorijas turnīrs, kurā Latviju pārstāvēja ''Jelgavas'' komanda, kuras sastāvā spēlē Ventspils olimpiskās vienības sportists Roberts Pāže, kā arī Mārtiņš Šteinbergs, Armands Seņkāns un  Armands Ginters.

"Jelgava" komanda turnīrā tika izlikta ar septīto numuru, nokļūstot B apakšgrupā. Latvijas kvartets ar 9:21 zaudēja Beļģijas "Antwerp", bet ar 21:20 pārspēja ASV vienību "NY Harlem", apakšgrupā ieņemot 3. vietu un neiekļūstot ceturtdaļfinālā.

Pirmajā spēlē Roberts Pāže guva vienu punktu un  izcīnīja trīs atlēkušās bumbas (1 p. - 1/3, 2 p. - 0/1), bet otrajā spēlē četrus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas (1 p. - 2/2, 2 p. - 1/3).

"Lipik Challenger" bija pirmais šīs kategorijas FIBA 3x3 turnīrs pēc 20 mēnešu pārtraukuma. Pašreiz nav oficiālai apstiprināts neviens nākamais "Challenger" turnīrs.

Sacensībās piedalījās 16 komandas no Beļģijas, Japānas, Vācijas, Kanādas, Čehijas, Krievijas, Serbijas, ASV, Puertoriko, Filipīnas, Mongolija un Latvijas, kuras sadalītas četrās apakšgrupās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: