26. maijā īpašā apbalvošanas ceremonijā noskaidroti Latvijas labākie interneta veikali desmit dažādās kategorijās, kā arī iedzīvotāju iemīļotākās interneta iepirkšanās vietnes. Žūrijas vērtējuma līderis un Grand Prix ieguvējs ir uzņēmums AZERON, kas ražo unikāla dizaina ergonomiskus datorspēļu kontrolierus un eksportē tos uz ārvalstīm.

Mazā biznesa kategorijā zelta apbalvojumu saņēma TEDDY TRAY, savukārt par labākajiem ražošanas uzņēmumiem interneta vidē atzīti MADARA COSMETICS un PRAMANAT ECO. Kategorijā ''Nozaru veikali'' augstāko žūrijas vērtējumu saņēma TET, savukārt par labāko daudznozaru interneta veikalu atzīts RIMI LATVIA.

Pakalpojumu sniedzēju vidū par labākajiem atzīti PICA LULŪ un BITE, bet veiksmīgākā mobilā lietotne žūrijas vērtējumā ir WOLT. Kategorijā ''B2B e-komercijas vietnes'' zelta apbalvojumu saņēma PrintOnPack.com. Par veiksmīgāko globālo e-veikalu Latvijā atzīts ABOUT YOU, savukārt kategorijās ''Eksportētāji'' un ''Platformu veikali (marketplace)'' zelta apbalvojumu ieguva AZERON.

Arī par līderi kopvērtējumā un Grand Prix ieguvēju kļuva uzņēmums AZERON, kas ražo inovatīvus videospēļu kontrolierus un eksportē tos uz ārvalstīm, galvenokārt uz ASV, Austrāliju, Āziju un Rietumeiropas valstīm. AZERON saņēma īpašu balvu - stikla kausu, ko izgatavojis latviešu stikla mākslinieks un dizainers Artis Nīmanis.

''Mēs zinām, ka Printful kļūšana par Latvijas pirmo vienradzi pavērs durvis arī nākamajiem veiksmes stāstiem. Tāpat vēsturē tiks ierakstīts pirmais konkursa ''E-komercijas zvaigzne'' uzvarētājs, bet tam sekos nākamie. Mūsu cilvēku zināšanu un izdevīgās lokācijas dēļ Latvija var kļūt par vienu no e-komercijas centriem Eiropā vai pat pasaulē,'' uzsver viens no konkursa iniciatoriem – Printful mārketinga vadītājs Raitis Puriņš.

Kopā ar starptautisko interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmumu Gemius tika noskaidroti iedzīvotāju vidū atpazīstamākie e-veikali Latvijā. Pēc iedzīvotāju aptaujas datiem populārākais ražotājs ir LIEPKALNI.LV, zināmākais daudznozaru e-veikals ir 220.LV, bet nozaru veikals – JANISROZE.LV. Par iecienītāko ēdinātāju atzīts LULU.LV, zināmākais pakalpojumu sniedzējs ir LMT.LV, savukārt iedzīvotāju vidū atpazīstamākā globālā e-komercijas vietne ir ALIEXPRESS.COM.

''Katra krīze nes arī jaunas iespējas, un šī pandēmija viennozīmīgi ir bijis liels grūdiens e-komercijas nozares kopējai attīstībai. Prieks par daudzu uzņēmēju spēju pielāgoties vispasaules situācijai, ne vien attīstot savu produktu un pakalpojumu pārdošanu interneta vidē, bet arī paplašinot starptautisko tirdzniecību,'' stāsta konkursa ''E-komercijas zvaigzne 2021'' žūrijas priekšsēdētājs, digitālās aģentūras Element Digital vadītājs Arnis Jēkabsons.

Konkursa ''E-komercijas zvaigzne 2021'' partneris Omniva pasniedza īpašu ilgtspējas balvu par cilvēku ar invaliditāti nodarbināšanu. To saņēma sociālais uzņēmums OWA, kas par savu uzdevumu ir definējis motivēt grūtībās nonākušās sievietes pilnveidoties, izglītoties un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.

''E-komercijas uzvaras gājiens turpinās, un Covid-19 ir kalpojis kā papildu katalizators vēl straujākai nozares izaugsmei. Arī Omniva Latvija dati apliecina patērētāju paradumu maiņu. Jau šobrīd vairāk nekā 50% Latvijas mājsaimniecību izmanto piegādes pakalpojumus, un gada laikā tiek nosūtīts vairāk nekā pieci miljoni paciņu. Omniva piedāvātais pakalpojums pēc savas būtības balstās ilgtspējas idejā un izaicinājumos, ar kuriem saskaras mūsdienu pasaule. Novērtējot ilgtspējas nozīmi, mēs vēlamies ne tikai priecāties par sasniegto, bet arī pateikties tiem, kas motivē turpmākai izaugsmei ikvienu sabiedrības locekli, īpaši atstumtības riskam pakļautos iedzīvotājus. OWA ir lielisks piemērs tam, kā ikdienas darbu apvienot ar sociālo atbildību,'' uzsver Omniva Latvija vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.

Latvijas IT Klasteris savu simpātiju balvu par entuziasmu, aizrautību un mērķtiecību, kas jebkuru uzņēmumu var aizvest līdz lieliem sasniegumiem un jauniem tirgiem, pasniedza kategorijas ''Ražotāji'' finālistam – uzņēmumam PIEBALGAS KŪPINĀTAVA.

Konkursa ''E-komercijas zvaigzne 2021'' mediju partnera Delfi lasītāji balsojumā noteica savu iecienītāko interneta veikalu, un par to atzīts VEGAN FOX. Mediju grupas EHR specbalvu saņēma LULU.LV, savukārt JCDecaux simpātiju balvu ieguva WOLT.

Uzvarētāju saraksts pieejams www.ekomercijaszvaigzne.lv.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Lielais Kretīns 27.05.2021, 17:15:45

    Redz kā tomēr ventspilī var sākt biznesu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: