"VEF Rīga" komanda piektdien nonāca vienas uzvaras attālumā no "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempiontitula. Rīdzinieki finālsērijas trešajā spēlē sporta namā "Daugava" ar rezultātu 93:62 (22:13, 25:15, 25:20, 21:14) uzvarēja savu principiālo pretinieci "Ventspili", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-0.

"VEF Rīga" komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Aleksandrs Madsens, 13 punktus guva Arnolds Helmanis, pa 12 punktiem bija Kristeram Zorikam un Verneram Koham, bet desmit punktus guva un septiņreiz rezultatīvi piespēlēja Aigars Šķēle. Maikls Kaizers guva deviņus punktus, izcīnīja sešas bumbas zem groziem un bloķēja trīs metienus.

Ventspilniekiem 19 punktus guva Artūrs Ausējs, kamēr 12 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Andrejam Šeļakovam.

Kurzemniekiem šajā mačā nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Māris Gulbis.

Mājinieki maču sāka pieticīgi, pirmajās četrās minūtēs tikai vienu reizi iekarojot grozu. Arī "Ventspils" nebija pārāk rezultatīva un vienubrīd iekrāja četru punktu pārsvaru (6:2).

Pirmo ceturtdaļu ar 9:0 izrāvienu 66 sekunžu laikā noslēdza "VEF Rīga" komanda, Jāņa Gailīša vadītajiem vīriem nostiprinoties vadībā. Turpmākajās 30 minūtēs "Ventspils" nespēja atspēlēties un "VEF Rīga" svinēja drošu uzvaru.

Pirmajā finālcīņā "VEF Rīga" komanda savā laukumā pārliecinoši pārspēja "Ventspili" ar 103:74, bet pēc tam viesos bija pārāka ar 99:81.

Abas komandas LBL izslēgšanas spēlēs iesaistījās no pusfināla. "VEF Rīga" pārliecinoši ar 3-0 uzvarēja "Liepāju", bet "Ventspils" ar 3-1 pārspēja "Ogri".

Šosezon Latvijas-Igaunijas līgā abas komandas savā starpā tikās piecas reizes, visās uzvaru svinot rīdziniekiem. "Vefieši" bija pārāki ar 96:93, 97:84, 99:87, 82:75 un 103:59.

"VEF Rīga" ceļš uz finālu nav uzskatāms par sarežģītu, bet ventspilnieki trīs uzvaras pret "Ogri" pēc zaudējuma sērijas pirmajā mačā svinēja sīvā cīņā. Ceturtajā pusfināla mačā "Ventspilij" uzvaru izrāva Artūra Ausēja pēdējās sekundēs izpildītais tālmetiens.

"Ventspils" rindās Kristofers Kofijs sešos mačos izcēlies ar vidēji 15,67 punktiem spēlē, kamēr Ausējs ar 12,5 un Māris Gulbis - ar 9,83 punktiem. Galvaspilsētas klubā piecās izslēgšanas spēlēs rezultatīvākais ar vidēji mačā gūtiem 18,4 punktiem ir Kails Olmens, kuram arī piecas rezultatīvas piespēles mačā, 12,2 punktus sakrājis Maikls Kaizers, bet 11 punktus guvis Aigars Šķēle.

Kofijs ar 7,17 atlēkušajām bumbām vidēji spēlē ir labākais šajā rādītājā izslēgšanas mačos fināla dalībnieku vidū, bet labākais Rīgas vienībā šajā rādītājā ar 6,40 izcīnītām bumbām zem groziem ir Aleksandrs Madsens.

Zīmīgi, ka finālsērijā kopumā septiņi basketbolisti spēlē pret savu bijušo klubu. Trīs "vefieši" iepriekš pārstāvējuši "Ventspili", savukārt četri tagadējie ventspilnieki reiz spēlējuši Rīgā.

"Ventspils" LBL finālā spēlē jau 20.reizi, kas ir absolūts līgas rekords. Tuvākie sekotāji ir "VEF Rīga", kas piedalās 11.finālā pēc kārtas.

Visus 11 gadus kopā ar "VEF Rīga" bijis tagadējais galvenais treneris Jānis Gailītis. Sākotnēji viņš laukumā devās kā spēlētājs, vēlāk pievienojās treneru korpusam, bet pirms pieciem gadiem tika iecelts par galveno treneri.

Abi klubi LBL finālā spēlē devīto reizi, kas ir līgas rekords. Līdz šim "vefieši" uzvarējuši sešos no astoņiem fināliem.

LBL finālu vēsturē valsts čempioni ar septītās spēles palīdzību līdz šim noskaidroti vien sešas reizes.

Cīņā par LBL bronzu sērijā "Ogre" mājās ar 90:87 pārspēja "Liepāju", sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Otrā spēle notiks trešdien Liepājā.

Valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ spēles norit bez skatītāju klātbūtnes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: