Lai vakara krēslas stundās uzlabotu bērnu drošību, Bērnu pilsētiņā ir uzsākta jauna apgaismojuma izbūve, informē p.i. ''Komunālā pārvalde''.

Šonedēļ Bērnu pilsētiņā ir uzsākta novecojušo parka apgaismojuma nomaiņa uz jauniem energoefektīviem LED gaismekļiem. Kopumā tiks nomainītas 50 lampas uz mūsdienīgu apgaismojumu, tādejādi ievērojami samazinot elektroenerģijas patēriņu un palielinot gaismas atdevi. Jaunās LED lampas izdala ļoti spožu apgaismojumu, tādēļ šāda veida lampām ir būtiska nozīme labas redzamības nodrošināšanai diennakts tumšajā laikā, uzlabojot iedzīvotāju vispārējo drošību.

Ventspils pašvaldība ik gadu aktīvi strādā pie jauna apgaismojuma izbūvēs pilsētā. Aizvadītajās nedēļās tika uzsākta jauna apgaismojuma izbūve virs gājēju pārejām Raiņa ielā un Lauku ielā, turpmāk nodrošinot iedzīvotājiem labāku redzamību krustojumos, kā arī gājēju un velobraucēju drošību diennakts tumšajā laikā.

Šogad gājēju pāreju izgaismošanas darbi tika veikti arī citās pilsētas vietās. Aprīļa mēnesī Brīvības ielā 15 pie Ventspils pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes ''Pienenīte'' tika veikti gājēju pārejas izgaismošanas darbi, lai vecākiem un bērniem, kuri no rītiem un vakaros dodas uz izglītības iestādi, būtu drošāk šķērsot ielu un gājēju pāreju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: