Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 15. maija plkst. 6.30 līdz 17. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 20 izsaukumus - deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņus uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 4.00 saņemts izsaukums Ventspilī, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklis. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja 12 cilvēkus. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 6.00 ugunsgrēks, kurā dega sadzīves mantas 3m2 platībā, likvidēts.

VUGD atgādina, ka katrā mājoklī jābūt uzstādītam dūmu detektoram, kas ar skaļas skaņas signālu brīdinās par telpā izveidojušos sadūmojumu. Visbiežāk traģiskas ugunsnelaimes izceļas naktī, kad cilvēki guļ un nejūt smaržas un smakas, tāpēc tieši skaļais dūmu detektora signāls savlaicīgi pamodinās un dos iespēju izglābties!

Vakar plkst. 15.44 tika saņemts izsaukums uz Usmas ielu Ventspilī, kur dega kūla 5m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās.

Sestdien plkst. 21.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ventspils novada Usmas pagastā, kur dega vienstāva pirts 150m2 platībā. Plkst. 00.41 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās trīs diennaktīs visā Latvijā VUGD saņēma 136 izsaukumus – 58 uz ugunsgrēku dzēšanu, 56 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: