Saražotais siltumenerģijas apjoms šīs apkures sezonas noslēdzošajā mēnesī salīdzinājumā ar martu bijis par 16,12% mazāks. Ventspilnieku kopējais patērētais siltumenerģijas apjoms aprīlī sasniedza 15 171 MWh un tas ir par 429 MWh mazāk nekā 2017. gadā, kad vidējā āra gaisa temperatūra sasniedza +4,2 grādus.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtajiem datiem, šā gada aprīlī Ventspilī vidējā āra gaisa temperatūra sasniedza +5,2 grādus, līdz ar to tas bijis vēsākais aprīlis kopš 2018. gada.

Neskatoties uz to, ka maksu par apkuri un karstā ūdens sagatavošanu veido siltumenerģijas tarifs, kas visiem ventspilniekiem ir vienāds – 54,90 eiro/MWh –, tomēr mainīgā daļa, kas ietekmē maksājuma apmēru, ir ēkas siltuma patēriņš. Mazāks siltumenerģijas patēriņš aprīlī bija vērojams tajās daudzdzīvokļu ēkās, kurās veikti energoefektivitātes pasākumi. Piemēram, salīdzinot divas 318. sērijas dzīvojamās mājas ar 85 dzīvokļu īpašumiem – Lidotāju iela 13 (nesiltināta ēka) un Sarkanmuižas dambis 22 (siltināta ēka), tad siltumenerģijas patēriņš apkurei renovētā ēkā bijis par 33,77% mazāks nekā nesiltinātā ēkā. Līdz ar to apkures izmaksas uz 1 m2 ēkā, kurā veikti energoefektivitātes uzlabošanas pasākumi, sasniedz 0,62 eiro + 12% PVN, bet nesiltinātā ēkā – 0,93 eiro + 12% PVN.

Lai arī šobrīd apkures sezona jau ir noslēgusies, tomēr maija sākums nelutināja ar siltiem laika apstākļiem, tāpēc apkures padeve maija pirmajā nedēļā vēl tika nodrošināta gandrīz visiem klientiem. Centralizētai apkures sistēmai pieslēgtajām ēkām siltumenerģija vasaras sezonā tiks nodrošināta karstā ūdens sagatavošanai un cirkulācijai. Atgādinām, ka no 1. maija līdz 30. septembrim par 1 m3 aukstā ūdens uzsildīšanu iedzīvotājiem jāmaksā 2,58 eiro + PVN, kas ir mazāk nekā ziemā.

Detalizētu informāciju par katras dzīvojamās ēkas, kas izmanto tiešos norēķinus, siltumenerģijas patēriņu iespējams aplūkot uzņēmuma mājaslapā www.ventspilssiltums.lv sadaļā e-pakalpojumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: