Šovakar kārtējo Virslīgas maču savā laukumā aizvadīs FK Ventspils futbolistu, kas savā laukumā uzņems vienus no čempionāta līderiem valmieriešus, cenšoties sarūgtināt iespaidīgus apgriezienus uzņēmušos vidzemniekus.

Pēc deviņiem mačiem Valmierai ir 20 punkti un dalīta otrā vieta ar RFS, bet līderpozīcijās ar 22 punktiem atrodas čempioni Riga FC, kas vakar smagā cīņā ar 2:1 pieveica Spartaku. Ventspils ar četriem punktiem astoņos mačos ieņem priekšpēdējo vietu, bet, lai liktu mainīt domās par to, ka šajā sezonā Ventspilij ir atvēlēta vieta zem turnīra tabulas vidus, komandai jāsāk rādīt stabilāku futbolu un vēlams, lai tas notiku jau tagad. Dažādas izmaiņas spēļu kalendārā novedušas pie tā, ka ventspilnieki pavasarī ļoti daudz spēlē savā laukumā, tā kā turpinājumā, kad vairāk būs izbraukumi, kaut ko labot būs sarežģītāk. Un kas vēl tajā laikā būs ar sastāvu... Tā kā jāsāk jau ar šo maču, ko, protams, pateikt ir vienkāršāk nekā realizēt.

Valmierieši šajā sezonā bez gūtiem vārtiem palikuši tikai reizi, bet tas notika maija sākumā, kad savā laukumā ar 0:1 tika atzīts Riga FC pārākums. Tiesa, komanda ne tikai daudz vārtus gūst (15), bet šad tad arī daudz ielaiž (8), tā kā gluži dzelžaina vidzemnieku aizsardzība nav. Tas gan nenozīmē, ka Ventspilij būtu ar viesiem jāsacenšas vārtu gūšanā, vēl jo vairāk, ka pašiem ar to ir, kā ir. Astoņos mačos gūti seši vārti, kas nav gluži nekas, ja vien neņem vērā, ka pieci no tiem sabira vienā spēlē (5:2 pret Mettu). Valmiera katru maču izveido lielu skaitu momentu, uzbrukumā komanda darbojas ļoti azartiski un droši vien tieši šī azarta mazināšanai arī jābūt dzeltenzilo primārajam uzdevumam. Jā, vidzemnieki ne tikai daudz veido, bet daudz arī neizmanto, taču šķiet, ka šobrīd veiksmes rezerves Ventspils uz kādu laiku ir izsmēlusi, jo tiešām daudz momentu iepriekšējā mačā jau izniekoja RFS, tā kā labāk nepārbaudīt, vai Fortūna būs tik vēlīga arī otro maču pēc kārtas. Droša spēle aizsardzībā, maz brāķa piespēlēs, un kaut kas te var sanākt.

Četros mačos piedzīvoti zaudējumi 0:1, kas it kā jau liek domāt, ka varēja viss beigties arī labāk, taču tas neattiecas tieši uz pirmā apļa maču Valmierā. Lai arī vārti tika ielaisti vien pašās mača beigās (Daisuke Jokota izcēlās 85. minūtē), mājinieku dominance bija pilnīga. Ventspils maču pabeidza vispār bez momentiem, tomēr vismaz bezvārtu neizšķirtu nenosargāja, par ko no tā brīža galvenā trenera Viorela Frunzes saņēma skarbu vērtējumu – labi nebija pilnīgi nekas! Tā kā, no vienas puses, šodienas uzdevums nebūt nebūs smags, jo derētu nospēlēt labāk, nekā pirmajā mačā, kam nevajadzētu būt grūti.

Par to, ka ventspilnieki to vēlās, zināmā vērā liecina arī spēles vietas izvēle, jo mačs atkal risināsies 2. pamatskolas mākslīgajā zālienā. Tiek uzskatīts, ka šādi laukumi labāk der komandām, kurām jāspēlē aizsardzībā, jājauc sāncenšu plāni. Protams, trenerim Igoram Kičiginam tas ir labi zināms, jo dublieru komandai, kuru viņš ir ilgstoši vadījis, Katoļu ielas stadions ir galvenā spēļu arēna. Olimpiskais centrs Ventspils pirms tam informēja, ka uz 14. maija maču gatava būs arī galvenā arēna, taču komanda joprojām spēlēs uz mākslīgā seguma, tā kā, ka tikai tā nav karavīra viltība. Katoļu ielā Ventspils plāno 17. maijā arī uzņemt Noah, bet 29. maijā sezonas pirmā cīņa ar Spartaku jau beidzot varētu notikt uz īstas zālītes.

Turnīra tabula

V Komanda S U N Z Vārti P
1. Riga 10 7 1 2 26:9 22
2. RFS 9 6 2 1 20:9 20
3. Valmiera 9 6 2 1 15:8 20
4. Daugavpils 7 4 1 2 11:10 13
5. Liepāja 8 4 0 4 11:13 12
6. Metta 9 1 3 5 12:21 6
7. Spartaks 9 2 0 7 9:18 6
8. Ventspils 8 1 1 6 6:13 4
9. Noah 3 0 0 3 2:11 0
Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Jeska 15.05.2021, 06:55:35

    Es domāju ka mums Ventspili vispār nevajag ne futbola komanda ne basketbola klubs ! Ne vieni ne otrie nemāk spēlēt ! Kapēc tērēt lieku naudu ???

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: