Šogad Ventspils pilsētā spēkā ir jauna kārtība bērnu reģistrēšanai 1. klasē. Pati reģistrācija tiks uzsākta 1.aprīlī, bet jau no šodienas topošo pirmklasnieku vecāki elektroniskās pieteikšanās sistēmā var izveidot profilu un ievadīt nepieciešamos datus. Pieteikt bērnu uzņemšanai 1.klasē var tie vecāki, kuru bērnam 2021.gadā gadā aprit septiņi gadi.    

Ja iepriekš topošo pirmklasnieku reģistrēšana norisinājās gan elektroniski, gan klātienē katrā skolā, šogad izveidota jauna reģistrēšanās kārtība, kas paredz, ka pieteikumu iesniegšana skolās vairs nenotiks. Bērnu reģistrēšana skolu 1. klasē būs iespējama vienotā elektroniskā sistēmā, kuru administrē Ventspils Izglītības pārvalde. Bērnu reģistrēšana notiks trīs posmos, ievērojot prioritāro secību.

Pirmajā pieteikšanās posmā – no 1. līdz 14. aprīlim – varēs pieteikt bērnus, kam izvēlētajā skolā jau mācās brālis vai māsa; bērnus, kas konkrētajā skolā apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu (tas attiecināms uz Ventspils 1. pamatskolu, Ventspils 4. vidusskolu un Pārventas pamatskolu, kur darbojas šādas pirmsskolas grupas); kā arī bērnus, kam izvēlētajā skolā strādā viens no vecākiem. Visas trīs minētās prioritātes attiecas tikai uz tām ģimenēm, kurās viens no vecākiem un bērns ir deklarēti Ventspilī vismaz kopš 2020. gada 31. decembra.

Otrajā pieteikšanās posmā – no 15. aprīļa līdz 21. aprīlim – skolai varēs pieteikt visus pārējos bērnus, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Ventspilī. Veidojot 1. klašu komplektus, vispirms tajos tiks iekļauti bērni, kas reģistrēti pirmajā pieteikšanās posmā, taču uzreiz aiz tiem – bērni, kuru deklarētā dzīvesvieta (un arī vismaz viena vecāka deklarētā dzīvesvieta) ir Ventspilī vismaz kopš 2020. gada 31. decembra, pēc tam pārējie Ventspilī deklarētie bērni. Tāpat no 15. līdz 21. aprīlim varēs pieteikt bērnus, kuru deklarētā dzīvesvieta nav Ventspilī, bet kuru māsa vai brālis mācās izvēlētajā skolā.

Trešajā pieteikšanās posmā – no 22. aprīļa līdz 31. augustam – skolai varēs pieteikt pārējos bērnus, kuri gribēs mācīties kādā no Ventspils pilsētas skolām.

Elektroniskā pieteikšanās sistēma ir atvērta jau no šodienas – lai ikviens vecāks, kura bērnam šā gada septembrī jāuzsāk mācības 1. klasē, jau laikus varētu izveidot savu profilu un ievadīt nepieciešamos datus, kā arī elektroniski parakstīt pieteikumu. Tādējādi laikā, kad tiks uzsākta pieteikšanās, vecākam atliks vien nosūtīt jau iepriekš elektroniski sagatavoto dokumentu. Sistēma 1. aprīlī no plkst. 7.00 ļaus iesniegt pieteikumu tikai tiem vecākiem, kuru bērniem ir viena no trim iepriekš minētajām prioritātēm. Pārējiem ventspilniekiem būs jāgaida 15. aprīlis, savukārt ģimenēm no citām pašvaldībām, ja izvēlētajā skolā Ventspilī nemācās bērna māsa vai brālis, – 22.aprīlis.

To, kā parakstīt dokumentus elektroniski, var uzzināt, piemēram, vietnē mana.latvija.lv vai Ventspils Digitālā centra rīkotajā tiešsaistes seminārā 26.martā. Jāuzsver, ka vienotajā elektroniskajā sistēmā aicināti reģistrēties un pieteikumus sūtīt arī tie vecāki, kuri kādu iemeslu dēļ nelieto e-parakstu. Šādā gadījumā kā pieteikšanās laiks tiks reģistrēts brīdis, kad elektroniski atsūtīts pieteikums, taču vecākam septiņu dienu laikā būs jāierodas Izglītības pārvaldē, lai klātienē uzrādītu nepieciešamos dokumentus un parakstītu pieteikumu.

Vecāki, kuri tomēr nebūs pieteikumu iesūtījuši vienotajā elektroniskajā sistēmā, dokumentus varēs iesniegt arī klātienē Izglītības pārvaldē. Taču jārēķinās, ka Izglītības pārvaldi ārkārtējās situācijas laikā var apmeklēt, tikai iepriekš piesakoties mājaslapā vip.ventspils.lv vai pa tālruni 636 01221.

Katrs vecāks, piesakot bērnu 1.klasei, var norādīt vairākas skolas. Taču prioritāte, visticamāk, konkrētam bērnam pienākas tikai vienā skolā, ja vien nav tā, ka, piemēram, bērna māsas vai brāļi mācās dažādās Ventspils skolās.

1. un 2. posmā saņemtos pieteikumus Izglītības pārvalde pārbaudīs un līdz 30. aprīlim izveidos 1. klašu pretendentu sarakstus, ņemot vērā atbilstību prioritārajai secībai un pieteikumu iesniegšanas laikam. Vecākiem rezultāti tiks paziņoti līdz 10.maijam.

Šā gada septembrī Ventspils vispārizglītojošajās skolās iecerēts atvērt 17 1. klases, kurās, kā liecina aplēses, mācības varētu uzsākt 413 bērni.

Elektroniskā bērnu reģistrēšana 1. klasē: http://1klase.ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    KRX 25.03.2021, 10:19:33

    Kur varēs skatīties VDC semināru 26.martā?

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 25.03.2021, 11:55:07

    Labdien!
    Informācija par 26.martā plkst. 11 notiekošo tiešsaistes semināru "Paliec mājās un ļauj savam eParakstam rīkoties!” publicēta šeit:
    https://digitalaiscentrs.lv/jaunumi/2021/bus-iespeja-uzzinat-par-eparakstu-ta-iegusanu-un-lietosanu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: