Rīt otro šīs sezonas Virslīgas maču aizvadīs FK Ventspils futbolisti, turklāt atkal spēlējot mājās – šoreiz Katoļu ielas stadiona laukumā dosies vicečempioni RFS, kuri tāpat vēl ir pirmā panākuma meklējumos.

Ventspils sezonu sāka ar pēdējo trīs gadu čempionu Riga FC uzņemšanu savā laukumā, kas par svētkiem īsti neizvērsās – divi zaudēti vārti pēc standartiem, vēl vieni aizsardzības un vārtsarga apjuka dēļ, bet pretējā cietoksnī iedabūt bumbu tā arī nesanāca. Rīdzinieki izskatījās jaudīgi no pirmās līdz pēdējai minūtei, turklāt absolūti nekā bildi nemainīja maiņas, kamēr Ventspils uzplaiksnīja tikai epizodiski un arī par veikto maiņu efektu īstas skaidrības nebija (ar pluszīmi noteikti bija Pjagbarā nākšanas laukumā). Tomēr arī bezcerīgs skats uz dzīvi pilnīgi noteikti nebija un var piekrist Ventspils galvenajam trenerim Viorelam Frunzam, ka 0:3 īsti neatspoguļo notikumus laukumā, ko atzīmējas arī Riga vadītājs šajā mačā Kristaps Blanks.

«Protams, esam vīlušies par šādu iznākumu, zaudējumu ar lielu rezultātu, tomēr tas īsti neatspoguļo to, kas notika laukumā. Spēlējām agresīvi, ar lielu vēlēšanos, kustība bija laba, bet pietrūka kvalitatīvu darbību noslēguma stadijā. Brīnišķīgi sapratām, ar kādu pretinieku spēlējam, tāpēc sevišķi žēl, ka divus vārtus ielaidām pēc standartiem. Nevajadzēja pieļaut tādas situācijas, bet šādos laukumos standartsituāciju izspēlēm bieži vien ir izšķirošā nozīme. Tomēr nevajag nokārt degunu, sezona gara, bet tas bija tikai pirmais mačs, un tieši to arī teicu puišiem pēc spēles. Virzāmies tālāk, jo skaidrs, ka mums vajag progresēt, turklāt arī nākamajā mačā gaida ļoti nopietns pretinieks. Protams, jāņem vērā, ka sagatavošanās posma beigas nesanāca tādas, kā bijām plānojuši, tāpēc fiziski vēl neesam gatavi un tagad uzlabot savu kondīciju vajag jau sezonas gaitā. Visu var kompensēt ar gribasspēku, un jāsaka, ka par atdevi un vēlmi cīnīties puišus varu tikai uzslavēt,» spriež Frunza.

RFS savā pirmajā mačā izcēlās pat divas reizes (abi vārti Darko Lemajiča rēķinā) un bija tā komanda, kas atklāja rezultātu, taču pie uzvaras tāpat netika. Valmiera pirmā puslaika izskaņā izlīdzināja rezultātu, bet otrajā panāca pat 3:1 un mača izskaņā arī veiksmīgi nosargāja minimālu pārsvaru. Bijušais Ventspils spēles diriģents Lukass Villela rīdzinieku rindās aizvadīja otro puslaiku un noteikti bija manāms, taču arī viņš nebija glābējs. Taisnības labad jāmin, ka RFS nebija savā labākajā sastāvā, piemēram, trūka tādas būtiskas figūras kā slovēņu aizsarga Žigas Lipuščeka. Treneris Viktors Morozs attaisnojumus gan nemeklēja: «Grūti bija pazīt šo komandu, mēs vispār neparādījām neko no tā, ko bijām gatavojuši. Nospēlējām ļoti slikti, lai gan bijām cītīgi gatavojušies, pētījuši pretinieku, kas ne ar ko arī nepārsteidza. Drīzāk pārsteidza mūsu komanda. Negribu attaisnoties ar to, ka mums nebija pieejami visi spēlētāji, jo neuzskatu, ka komandā ir futbolisti, kas nevar aizvadīt labu spēli.» Morozs pieļāva, ka mačā pret Ventspili varēs piedalīties kāds no tiem, kas nespēlēja pirmajā mačā, savukārt Frunza atklāja, ka spēli pret Riga FC izlaidušais Andrijs Sahņevičs uz sezonas otro maču tāpat varētu būt ierindā.

Tā kā no čempionāta, to pat nesākot, atstādināta Noah komanda, turpmāk brīvu kārtu komandām nebūs. Otrajā kārtā pauze bija paredzēta BFC Daugavpils, tomēr daugavpilieši šodien dosies uz Valmieru. Vēl šovakar Liepāja uzņems Riga FC, bet otrajā sestdienas spēlē Spartaks (spēle notiks Tukumā) uzņems Mettu, līdz ar to šajā kārtā risināsies pirmo maču uzvarētāju un neveiksminieku dueļi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: