Šodien pēdējo maču savu līdzjutēju priekšā MasterCard BBL čempionāta regulārajā sezonā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas uzņems Agri Galvanovski un Liepājas lauvas.

Līdz šim aizraujošākā abu komandu šīs sezonas spēkošanās risinājās pirms divām nedēļām Liepājā. LBL čempionāta spēlē vēl trīsarpus minūtes līdz tās beigām mājiniekiem bija septiņu punktu pārsvars (71:64), tomēr uzvaru 77:76 atkal svinēja ventspilnieki. Ar BK "Ventspils" panākumiem šajā sezonā līdz šim beigušies visi Kurzemes derbija mači, turklāt ventspilnieki joprojām ir vienīgie, kuriem lauvām nav izdevies iekost.

Ja LBL čempionāta tabulā abas Kurzemes komandas atrodas līdzās, tad Baltijas līgā tās ir pretējos polos – BK "Ventspils" ar 15 panākumiem ieņem pirmo vietu, "Liepājas lauvu" rēķinā ir sešas uzvaras, kas ļauj ieņemt 10. vietu 12. komandu konkurencē. Tiesa Agra Galvanovska padoties iepriekšējā mačā spēja tikt pie uzvaras, ar 90:79 pārspējot "Kalev/Cramo", lai gan nācās iztikt bez komandas līdera Eštona Mičela. Ar šo uzvaru "lauvām" izdevās pārtraukt trīs zaudējumu sēriju.

BK "Ventspils" basketbolisti šobrīd var lepoties ar divām lieliskām sērijām Baltijas līgā – uzvaras izcīnītas jau sešos mačos pēc kārtas, turklāt savā laukumā šis Kurzemes klubs šosezon vēl nav zaudējis (10:0). Liepājnieki piecas no sešām Baltijas uzvarām izcīnījuši savu līdzjutēju priekšā, izbraukumā uzvarot tikai vienā no deviņiem mačiem.

Viss iepriekš uzskatītais it kā liek bez ierunām par favorītiem uzskatīt ventspilniekus, tomēr šajā brīdī der atcerēties veco labo teicienu par bumbu un tās apaļum. Ventspilnieku trenerim pirms spēles ar "Liepājas lauvām" vajadzētu ne tikai pamācīt noderīgās sadarbības, bet arī atgādināt, ka visas cīņās sākas ar pirmajām un beidzas ar pēdējām sekundēm. Liepājniekiem šajā ziņā noteikti ir vieglāk – BBL čempionātā komandai vairs nav, ko zaudēt, tā var tikai iegūt, centīgi aizvadot katru maču. BK "Ventspils" komandai tā būs pēdējā mājas spēle BBL regulārajā sezonā (vēl divi mači izbraukumā), taču martā par spēļu trūkumu līdzjutējiem gan nenāksies skumt. Vien LBL turnīrā komanda Ventspilī aizvadīs septiņus mačus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: