Trešdien plkst. 12  “Jūras vārtos” viesosies Sanktpēterburgas Valsts Teātra Akadēmijas studentu teātris ar mūsdienīgu mūziklu bērniem krievu valodā pēc Grigorija Ostera lugas motīviem.

Dzīvoja reiz Zaķis – malacis, viņam piederēja lūku namiņš. Dzīvoja reiz Lapsa - skaistule, viņa dzīvoja namiņā no ledus. Atnāca pavasaris un Lapsas namiņš izkusa. Rudā viltniece nolēma apmuļķot vientiesi Zaķi un ievākties viņa namiņā.

Pazīstamais bērnu rakstnieks Grigorijs Osters, vissmieklīgākās grāmatas “Kaitīgie padomi” autors, pēc šīs pasakas motīviem uzrakstījis jautru ludziņu, savus varoņus padarīdams mūsdienīgākus, mūsu bērniem labāk atpazīstamus. Visi apdzīvojamās platības konflikta dalībnieki mēģina noskaidrot, vai ir virs zemes taisnība jeb nāksies Zaķim iet pasaulē ar ubaga tarbu.

Režisors Maksims Mihailovs no ludziņas izveidojis aizraujošu muzikālu stāstu, kas iepriecina gan bērnus, gan viņu vecākus. Varbūt tāpēc, ka viņi lugas varoņos atpazīst savus līdzcilvēkus. Režisors ne vien uzrakstījis mūziku, bet arī ieviesis izrādē vēl citus smieklīgus tēlus, kuri aizrautīgi piedalās konflikta risināšanā, turklāt vēl dzied un dejo.

“Pasakains” sižets, smalks humors, oriģināla mūzika un jauno aktieru aizrautīgā spēle. Šis mūzikls ir pašas nekaitīgākās “zāles” no “Kaitīgo padomu” autora nepaklausīgiem bērniem un vecākiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: