Janvārī bezdarba līmenis kā valstī kopumā, tā Ventspils pilsētā un novadā pieaudzis nedaudz, toties strauji palielinās ilgstošo bezdarbnieku skaits.

Lai gan janvārī bezdarbnieku skaits papildinājies pilsētā par 93 un novadā – par 30 cilvēkiem, izteikta darbinieku samazināšana nav novērota, atklāj Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Ventspils filiāles vadītāja Benita Saļņikova. Viņasprāt, lielākā daļa no jauna reģistrējušos ir tie, kas pretendē uz trūcīgā vai maznodrošinātā statusu, jo, lai nestrādājoša persona to iegūtu, obligāti jāreģistrējas NVA kā bezdarbniekam vai darba meklētājam.

Negatīva iezīme – samazinās brīvo darba vietu skaita pieteikumi: 2010. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo, samazinājums ir par 130. Pieprasītākie bijuši palīgstrādnieki, pārdevēji, zivju apstrādātāji, klientu apkalpošanas speciālisti. Tomēr, neraugoties uz to, daudzi atrod iespēju iekārtoties darbā.

Daudz atkarīgs no paša – ja viņš ir motivēts strādāt, tad neatkarīgi no dienesta piedāvājumiem arī pats meklē visdažādākās iespējas, un tad ir rezultāts. Pērn darbā iekārtojušās 2333 personas, tātad katru mēnesi – vidēji 194. Daļa apgūst citu profesiju – tā, pēc profesionālās apmācības beigām pērn no 160 kursantiem 102 atraduši darbu. Savukārt pēc konkurētspējas paaugstināšanas pasākumu apmeklēšanas darbā iekārtojušies 53%. 1427 cilvēki pērn izmantojuši iespēju strādāt pašvaldības iestādēs, saņemot 100 latu stipendiju.

Vairāk lasiet sestdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: