FIBA Izaicinājuma kausa Top16 turnīru BK "Ventspils" basketbolsiti noslēguši ar uzvaru savā laukumā 80:62 pret Francijas "Gravelines", sagādājot šai komandai pirmo zaudējumu šajā turnīra psmā. 

Jau pirms šīs spēlēs bija zināms, ka "Gravelines" ieņems pirmo vietu K grupā, bet ventspilnieki būs otrie, tāpēc līdzjutēji varēja gaidīt atraisītu un skaistu spēli. Viesi maču aizvadīja bez septiņiem pamatsastāva spēlētājiem un BK "Ventspils" basketbolsiti paveica to, kas šajā situācijā arī bija jāpaveic. Nospēlējot apņēmīgāk un precīzāk, mūsējie svinēja uzvaru 80:62.

BK "Ventspils" treneris Guntis Endzels: "Vispirms gribu apsveikt komandu ar uzvaru. Spēlei no turnīra tabulas viedokļa nebija nekādas nozīmes, tāpēc pirms mača bija tādas pārdomas par to, kāda būs spēlētāju attieksme. Cepuri nost spēlētāju priekšā, jo pirmais puslaiks tomēr parādīja, ka esam gatavi labā līmenī. Šajā mačā uzdevums bija arī izmēģināt laukumā dažus jaunumus. Kaut kas izdevās, kaut kas nē, tomēr galvenais, ka izdevās sagādāt francūžiem pirmo zaudējumu, lai arī kādā sastāvā viņi spēlēja. Skaidrs, ka viņiem šī spēle galīgi nebija aktuāla. Brīžiem mačs jau atgādināja zvaigžņu spēles turpinājumus, lai gan es jau pirms mača spēlētājiem teicu, ka šādu attieksmi, kā bija tajā spēlē, nevēlētos redzēt. Ātrumi tomēr šoreiz bija lielāki. Nākamos pretiniekus Izaicinājuma kausā vēl neesam pētījuši, jo priekšā vēl daudz citu spēļu. Mačos ar "VEF", ar "delfīniem" noskaidrosies galīgais vietu sadalījums Baltijas līgā. Beļģus pētīsim pēc tam."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: