Latvijas čempionātā junioriem, kas pirmo reizi risinājās Ventspilī, Viesturs Lapiņš izcīnīja vicečempiona.

Latvijas čempionātā noteica ne tikai jaunos čempionus (cīņas notika junioru, dāmu un veterānu klasē), bet arī noskaidroja izlases dalībniekus startam pasaules čempionātā, kas jūnijā norisināsies Turku (Somija). Sacensībās pavisam piedalījās 56 dalībnieki, kas bija ieradušies no Ventspils, Rīgas, Inčukalna, Skrundas, Talsiem un Jūrkalnes. Ventspili pārstāvēja Jaunrades nama galda hokeja komandas un Ventspils galda hokeja kluba dalībnieki.

Junioru konkurencē valdīja visaizraujošākās un neprognozējamākās cīņas, jo tā bija viskuplāk pārstāvētā nominācija šajā čempionātā – 44spēlētāji. Junioru sacensības sākās ar grupu turnīru, kurā spēlētāji tika sadalīti četrās grupās pa vienpadsmit spēlētājiem katrā. Izspēlējot grupas turnīru, četri labākie no katras grupas iekļuva pirmajā jeb augstākajā līgā. Otrajā līgā iekļuva spēlētāji, kas savā grupā finišēja 5.–8. vietā, bet pārējie turpināja cīņu trešajā līgā.

Sekmīgi grupu turnīru aizvadīja Jaunrades nama galda hokejisti, no kuriem pieci – Edžus Kaņeps, Valts Grīnbergs, Viesturs Lapiņš, Eliāns Ēdelis un Jānis Zālīte – iekļuva augstākajā līgā. Labu sniegumu demonstrēja arī citi mūsu spēlētāji, kā, piemēram, Kristaps Feldmanis, kas uzvarēja 3. līgā, tādējādi izcīnot 33. vietu kopvērtējumā. 2. līgā pārāka par visiem izrādījās Laima Kamzola, kas pēc dāmu turnīra uzreiz turpināja cīņu junioros. Laimai tikai mazliet pietrūka, lai iekļūtu augstākajā līgā, kopvērtējumā viņai 17. vieta.

Astoņi labākie juniori turpināja cīņas izslēgšanas turnīrā, kurā iekļuva arī divi mūsu spēlētāji – Viesturs Lapiņš un Valts Grīnbergs. Ceturtdaļfināla barjeru pārvarēt izdevās vienīgi Lapiņam, kas aizcīnījās līdz lielajam finālam. Finālā Viesturs tikās ar Robertu Kupču no Inčukalna, kas šajā turnīrā bija izlikts ar pirmo numuru un uz doto brīdi ir līderis Latvijas junioru reitingā. Šoreiz veiksme nebija Viestura sabiedrotā un nācās atzīt Kupča pārākumu. Valts Grīnbergs šo čempionātu noslēdza astotajā vietā.

Dāmu nominācijā uzvaru svinēja Ilze Zuce-Tenča no Inčukalna, kurai šis ir pirmais čempiones tituls, jo līdz šim viņai nācies samierināties ar sudraba un bronzas godalgām. Otrā palika Gundega Paķe no Rīgas, kas 2005. gadā bijusi arī čempiones godā. Trijnieku noslēdza Elīna Gala no Inčukalna. Uzreiz aiz goda pjedestāla (ceturtā vieta) palika Jaunrades nama galda hokeja komandas spēlētāja Laima Kamzola.. Jāpiebilst, ka Kamzolai šī ir tikai otrā pilnā sezona galda hokejā un tieši viņa ir visstraujāk progresējošā spēlētāja starp dāmām.

Veterānu sacensībās startēja spēlētāji no abiem Ventspils galda hokeja klubiem. Ceturto Latvijas veterānu čempiona titulu izcīnīja Salvis Skarainis no Talsiem, otrajā vietā atstājot 2007. gada Latvijas veterānu čempionu Arni Vītolu no Skrundas. Trešais palika Vilnis Zoldners no Rīgas. Labākais no ventspilniekiem bija Jaunrades nama galda hokeja spēlētājs Georgijs Semjonovs, kas ierindojās ceturtajā vietā, bet uzreiz aiz viņa palika Dainis Zariņš – viens no galda hokeja aizsācējiem Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: