Noslēdzies frizieru kvalifikācijas paaugstināšanas kurss, kurā piedalījās meistari no pieciem pilsētas skaistumkopšanas saloniem. Šonedēļ zināšanas sākuši papildināt šuvēji un floristi.

Janvārī mācību centrā BUTS savas profesionālās iemaņas pilnveidoja vairāk nekā simts cilvēku. Ventspilnieki aktīvi izmanto iespēju paaugstināt kvalifikāciju un profesionālo meistarību pilnīgi par velti vai maksājot par to tikai 10% no kursa izmaksām, stāsta mācību centra BUTS pārstāve Sandra Strazdiņa. Mūžizglītības apmācību programma startēja pagājušā gada rudenī un ilgs līdz 2013. gadam.

 

Programma paredzēta strādājošajiem. Mācību centrā BUTS apmācības pabeiguši jau frizieri un štropētāji. Kvalifikāciju turpina paaugstināt viesnīcu administratori, ražošanas drošības speciālisti un trīs grupas, kuru apmeklētāji pilnveido angļu valodas zināšanas. Šonedēļ savas zināšanas uzsākuši pilnveidot 9 šuvējas un floristu grupa.

 

Pilsētas frizierus apmācīja starptautiskās klases trenere pasniedzēja Tamāra Jacukeviča. Trīs mēnešus viņa apmācīja savas kolēģes, izmantojot ilggadējā praksē gūtās zināšanas un pieredzi no pasaules mēroga sacensībām un semināriem. Pagājušā gada rudenī Tamāra Jacukeviča piedalījās pasaules čempionātā, kas notika Parīzē.

 

«Projekta galvenā ideja un mērķis bija aicinājums pilnveidoties profesionāli, nopietnāk iedziļinoties friziermākslas modes pasaules tendencēs, proti, mūsdienu matu griešanas, fēnošanas, krāsošanas, vakara un ikdienas frizūru veidošanas tehnoloģijā,» stāsta pasniedzēja. Viņas pieeja darbam un apmācībai balstās uz to, ka caur frizieru rokām iziet nevis desmiti un simti vienkāršu cilvēku, bet cilvēku likteņi.

 

Irina Kabanova strādā par frizieri jau 31 gadu; viņa bijusi patīkami pārsteigta par iespēju paaugstināt kvalifikāciju, neizbraucot no pilsētas. Kursos apguvusi jaunas matu kopšanas tehnoloģijas, toskait arī SPA procedūru un keratīna izmantošanu, īpašu gludeklīšu izmantošanu matu taisnošanai, āfrikāņu bizīšu pīšanu. Friziere Ņina Molokova kursu laikā izmainīja savu imidžu, kļūstot par modeli, kurai sapina āfrikāņu bizītes.

 

Apzinoties, ka matu kopšanas tehnoloģijas nestāv uz vietas, frizieres vēlējās, lai tādi kvalifikācijas paaugstināšanas kursi notiktu biežāk. Tas paaugstinātu meistaru konkurētspēju milzīgajā pakalpojumu tirgū. «Pieprasījums pēc kvalifikācijas paaugstināšanas kursiem ir ļoti liels un interesentu skaits ar katru dienu pieaug,» apstiprina arī Sandra Strazdiņa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: