Ventspils novada dome pagaidām vēl nav noslēgusi līgumu par klaiņojošo suņu un kaķu izmitināšanu jaunajā dzīvnieku patversmē "Rembo", kas šī gada janvārī sāka darbu Ventspils novada Vārves pagastā.

Patversmes īpašnieks Māris Kalniņš vēlas, lai Ventspils novada dome ar patversmi noslēgtu līdzīgu līgumu kā ar Ventspils pašvaldības iestādi "Komunālā pārvalde", kas par Ventspils pilsētā klaiņojošo dzīvnieku izmitināšanu patversmē katru mēnesi maksā vienu konstantu summu neatkarīgi no izmitināto dzīvnieku skaita.

Savukārt Ventspils novada domes deputāti, Finanšu komitejā izskatot šo Kalniņa priekšlikumu, atzinuši, ka novada pašvaldība, visdrīzāk, nevar atļauties maksāt patversmei katru mēnesi noteiktu naudas summu, bet gan tikai konkrēti par saņemtajiem pakalpojumiem, proti, atsevišķi par katru dzīvnieku, kas izmitināts patversmē, skaidro novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

"Mums budžets šogad ir ļoti saspringts, mēs neesam tik bagāti. Varam atļauties maksāt tikai par konkrētu pakalpojumu," atzina novada domes priekšsēdētājs. Tomēr šis jautājums Finanšu komitejā tikšot skatīts vēlreiz vēl pirms šī gada budžeta apstiprināšanas. Kā pastāstīja Mucenieks, pirms budžeta apstiprināšanas, kas, iespējams, paredzēta 24.februārī domes kārtējā sēdē vai arī ārkārtas sēdē pašās februāra beigās, vēl jāatrod iespēja samazināt izdevumus par 100 000 latu.

Mucenieks atzina, ka klaiņojošo dzīvnieku problēma Ventspils novadā nav tik izteikta, kā tas mēdz būt lielajās pilsētās, jo laukos klaiņojošu bezsaimnieka suņu un kaķu mēdz būt ievērojami mazāk, un arī tad tikai lielākajos pagastos.

Patversmes "Rembo" īpašnieks Kalniņš uz vienu gadu noslēdzis līgumu ar Ventspils pilsētas pašvaldības iestādi "Komunālā pārvalde" par 42 klaiņojošu suņu un 18 kaķu izmitināšanu patversmē gada laikā, paturot tos tur likumā paredzētās 14 dienas. Patversmes saimnieks Kalniņš apgalvo, ka dzīvnieki varēs uzturēties patversmē arī pēc tam, kad būs pagājušas šīs 14 dienas. Izņēmums varētu būt smagi slimi dzīvnieki.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: