Pagājušajā nedēļā vizītē Ventspilī viesojas Latvijas Futbola federācijas (LFF) pārstāvji: prezidents Vadims Ļašenko, viceprezidents Sergejs Kovaļovs, izpilddirektors Arturs Gaidels un infrastruktūras attīstības speciālists Sergejs Glaskovs.

Federācijas pārstāvjus Ventspilī uzņēma domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs, Olimpiskā centra ''Ventspils'' valdes priekšsēdētājs Jurģis Liepājnieks un futbola kluba ''Ventspils'' izpilddirektors Sergejs Usačevs.

Vizītes laikā LFF pārstāvji iepazinās ar Olimpiskā centra sporta infrastruktūru, apskatīja Pārventas sporta kompleksu, Katoļu ielas 40 futbola stadionu, Olimpiskā centra ''Ventspils'' rezerves futbola laukumu un centrālo futbola laukumu. Pēc sporta bāžu apskates notika sarunas un Latvijas Futbola federācijas prezentācija Basketbola halles preses telpā.

Olimpiskā centra pārvaldībā atrodas pieci futbola laukumi un līdz šim sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju Ventspilī ir realizēti vairāki infrastruktūras attīstības projekti.

2014. gadā futbola laukums Katoļu ielā 40 tika paplašināts par vienu metru garumā un par vienu metru platumā, lai tas atbilstu starptautiskiem standartiem. Tas tika aprīkots ar jaunu sintētisko segumu. Futbola laukuma rekonstrukcija notika ar Latvijas Futbola federācijas atbalstu, kura nodrošināja ar jauno segumu un veica tā ieklāšanas darbus. 2017. gada 23. maijā tika atklāts rekonstruētais Pārventas sporta kompleksa futbola laukums. Latvijas futbola federācija dāvināja mūsu futbolistiem jaunu laukuma segumu un arī jaunu inventāru.

Pārvaldībā ir arī centrālais dabīgā zālāja futbola laukums ar skatītāju tribīnēm 3200 skatītājiem. Ventspils centrālais futbola laukums ir atzīts par vienu no labākajiem Latvijā un var lepoties ar to, ka ik gadu kā viens no pirmajiem ir sagatavots sezonai. Šovasar pirmo reizi Olimpiskā centra ''Ventspils'' pastāvēšanas laikā pēc UEFA pasūtījuma centrālā futbola laukuma kvalitātes novērtēšanai Ventspilī ieradās pasaules līmeņa speciālists, futbola zālienu eksperts Gordons Hovats, kurš pārstāv STRI Group organizāciju, kas ir pasaules vadošā sporta konsultāciju uzņēmumu grupa.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    еs 26.10.2021, 18:10:30

    Kas paveikts pirmajā gadā pēc vizītes?
    Kādi plāni otrajam gadam? Kādas LFF rīkotās aktivitātes (izņemot JFK Ventspils un akadēmijas komandu mājas spēles) norisināsies Ventspilī 2022.gadā?

  • -2
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 28.10.2021, 17:01:18

    Neskatoties uz Futbola kluba “Ventspils” dalības atsaukšanu no Latvijas futbola Virslīgas čempionāta, futbola dzīve Ventspilī turpinās un par tā attīstību turpina rūpēties biedrības “Ventspils olimpiskā cerība” un “Ventspils jauniešu futbola klubs”. Pagājušajā gadā Latvijas Futbola federācija Olimpiskā centra “Ventspils” centrālajā futbola laukumā organizēja Latvijas kausa pusfināla un fināla norisi. Šobrīd sporta dzīves, tai skaitā futbola, aktivitātes ierobežo Covid-19 pandēmijas apstākļi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: