4. novembrī plkst. 19 teātra namā ''Jūras vārti'' būs skatāma Kārļa Krūmiņa režisētā Ģertrūdes ielas teātra izrāde ''Nelabā roka'', kas nominēta 2019./2020. gada sezonas ''Spēlmaņu nakts'' balvai kategorijā ''Gada izrāde pusaudžiem''.

Izrāde ir Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiera mākslas studentu diplomdarbs, kuri specializējas leļļu teātra mākslā. Jaunie aktieri virtuozi izspēlē amerikāņu dramaturga Roberta Askinsa melnās komēdijas ''Hand to God'' (latviešu valodā - ''Nelabā roka'') paradoksālās situācijas, parādot gan savas dramatiskā teātra aktiera, gan leļļu meistarības prasmes.
Lugas sižets vēsta par jauniešiem, kuri gatavo leļļu teātra priekšnesumu, līdz viena no lellēm atdzīvojas un sāk uzvesties neadekvāti. Tā runā rupji un saka visu, kas ienāk prātā, pārsteidzot ne tikai skolasbiedrus un skolotāju, bet arī pašu lelles vadītāju. Lelle pārkāpj jebkādas robežas, ievelkot arī pārējos lugas tēlus afērā, kur atšķirības starp labo un ļauno ir visai izplūdušas.
''Reliģija, sekss, samierināšanās ar zaudējumu, mātes un dēla attiecības, pieaugšana, alter ego, tabu tēmas, jaudīgs melnais humors un tam visam pa vidu - lelles. Pieļauju, ka daļa skatītāju, kuri teātrī meklē estētisku baudu, nevis neglītās patiesības, varētu būt sašutuši gan par izrādē dzirdamo leksiku, gan par tēmām, kas tajā tiek izsmietas vai atklāti parādītas,'' tā par savām sajūtām pēc izrādes noskatīšanās portālā Kroders.lv raksta Līga Sudare.

R. Askinsa darbs 2014. gadā tika apbalvots kā gada labākā ''Off-Broadway'' luga. Vēlāk tā iestudēta arī Brodvejā un Londonā. Londonas iestudējums nominēts Tonija balvai piecās kategorijās, tai skaitā - gada labākā luga.

Izrāde ieteicama no 16 gadu vecuma. Tajā tiek lietota necenzēta un seksuāla rakstura leksika.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: