Lai padarītu jāšanas sportu atpazīstamāku un iesaistītu tajā jaunus interesentus, Latvijas Jātnieku federācija (LJF) vasaras noslēgumā ir uzsākusi jaunu tradīciju - Latvijas Jātnieku Sporta Dienu organizēšanu trīs disciplīnās - pajūgu braukšanā, iejādē un konkūra disciplīnā.

Divās dienās sacensībās konkūrā piedalījās vairāk nekā 400 sportiskie pāri un lielā dalībnieku skaita dēļ turnīrs norisinājās uz diviem laukumiem. Jātnieku Sporta dienās piedalījās dalībnieki no tuvākiem un tālākiem Latvijas reģioniem. Sacensības tika organizētas iekļaujot visas vecuma grupas un tā, lai tajās varētu piedalīties arī vismazākie jātnieki, kā arī sportisti ar ponijiem.

Vecuma grupā junioriem līdz 18 gadiem, maršrutā ar 115 cm augstiem šķēršļiem Annai Čakstiņai ar zirgu Chikita 5. vieta. Poniju maršrutā ar 85 cm augstiem šķēršļiem Alisei Lūsei ar Džoanu 2. vieta, bet atvērtajā divu fāžu maršrutā ar 80 cm augstiem šķēršļiem un starp 75 sportiskajiem pāriem Alisei ar Džoanu uzvara.
Sev atbilstošos augstumos un vecuma grupās ar dažiem soda punktiem maršrutus veica JSK Demora sportisti - Marta Jansone ar Red Grace, Sofija Nikolajenko ar Lavelas un Beatrise Krūmiņa ar Case.

''Prieks par katru no sportistiem, jo katrs uzrādīja savu labāko sniegumu. Īpašs prieks par Alisi un Džoanu, kas pēc šīs sezonas stabilās otrās vietas beidzot spēja izcīnīt uzvaru,'' saka JSK Demora trenere Gelinta Apse.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: