Septīto reizi savas pastāvēšanas 15. gados Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Ventspils pilsētas dome pasniegs starptautisko balvu ''Sudraba tintnīca'' rakstniecībā par šajā rezidenču vietā tapušu darbu dzejā, prozā un tulkošanā uz un no latviešu valodas.

Apbalvošanas ceremonija notiks 17. oktobrī pl. 16 Koncertzālē Latvija, koncerta ''Atgriešanās Ventspilī'' ietvaros.

Balva ir izveidota, lai novērtētu izcilākos rakstnieku mājā tapušos darbus un godinātu autorus un tulkotājus.

Šo 15. gadu laikā mājā tapuši jau vairāk kā 500 darbi gan latviešu oriģinālliteratūras darbi, gan tulkojumi, gan ārzemju oriģinālliteratūras darbi. Un mājā ir viesojušies gandrīz 1400 viesi no 50 pasaules valstīm.

Balva Sudraba tintnīca tiek piešķirta katru otro gadu; tā paredz 900 EUR stipendiju un četru nedēļu dzīvošanu Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā. Balvas veidolu ir izdomājis un izgatavojis mākslinieks Jānis Kupčs, ņemot par pamatu Rakstnieku mājas 18.gs kamīna podiņu gleznojumus.

Ventspils pilsētas dome, novērtējot Latvijā pazīstamu un nopelniem bagātu autoru devumu, kā arī jaunu, bet spilgtu debitantu veikumu, pasniegs arī divas Izcilības stipendijas: Latvijas kultūrā nozīmīgam, nopelniem bagātam un jaunam, daudzsološam literātam.

Izcilības stipendijas tiek piešķirtas katru gadu, kas paredz 500 EUR un četru nedēļu dzīvošanu Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: