Pagājušās nedēļas nogalē Upesciema stadionā notika Latvijas čempionāts petankā vīriešu vienspēlēs, kurā Ventspili pārstāvēja Ventspils kērlinga kluba petankisti Raido Blumbergs, Andris Padrevics, Juris Keišs un Ēriks Viļumovs.

Pirmo reizi Latvijas čempionātā petankā pieteiktie spēlētāji, atbilstoši pagājušā gada rezultātiem vienspēlēs, tika sadalīti A un B līgās, A līgā startēja 24 dalībnieki, bet B līgā - 20 dalībnieki. Abās līgās izspēļu sistēma bija vienāda - sākotnēji piecas kārtas pēc Šveices sistēmas, pēc kuru rezultātiem spēlētāji tiek sadalīti astoņniekos, kur izspēlē izslēgšanas spēles.

A līgā, kur noritēja cīņa par Latvijas čempiona titulu, finālspēlē jau otro gadu satikās Edgars Silovs (JRFPC Upesciema Warriors) un ventspilnieks Raido Blumbergs. Šoreiz divkārtējam Latvijas čempionam vienspēlēs Raido Blumbergam nācās atzīt pretinieka uzvaru. Trešo vietu izcīnīja Vilnis Frēlihs no sporta kluba ''Boule''. Andrim Padrevicam devītā, bet Jurim Keišam trīspadsmitā vieta, kas garantē arī nākamajā sezonā vietu A līgā. Savukārt, Ēriks Viļumovs, kurš iepriekšējā sezonā nebija piedalījies vienspēlēs, šogad startējot B līgā, izcīnīja 6. vietu, kas arī viņam dos tiesības nākamgad vienspēlēs cīnīties augstākajā līgā.

Vīriešu vienspēles bija šīs sezonas pēdējās Latvijas čempionāta petankā sacensības, un rezumējot čempionāta rezultātus, var teikt, ka Ventspils kērlinga kluba spēlētājiem starti bija izdevušies - Raido Blumbergs un Eva Martinsone izīnīja zelta medaļas precizitātes metienu sacensībās, Raido Blumbergs pārī ar Andri Padrevicu kļuva par Latvijas čempioniem dubultspēlēs un komandu sacensībās, trijniekā kopā ar Nauri Bogdanoviču, savukārt, vienspēlēs izcīnītas sudraba medaļas gan vīriešu konkurencē - Raido Blumbergs, gan sieviešu konkurencē - Inga Apmane. Latvijas čempionāta sudraba medaļas arī Agitai Puriņai un Aijai Rudzītei sieviešu dubultspēlēs, Agitai Puriņai, Aidai Pētersonei un Evai Martinsonei sieviešu komandu sacensībās, Ingai Apmanei un Jurim Keišam jauktajās dubultspēlēs, Jurim Keišam sudrabs precizitātes metienu sacensībās, bet Ingai Apmanei sudraba medaļa veterānu trijnieku sacensībās un bronzas medaļa precizitātes metienu sacensībās.

Vēl šīs nedēļas nogalē atlikušas sacensības Latvijas klubu kausa izcīņā, kur Ventspils kērlinga kluba petankistiem pretī stāsies pieci spēcīgākie Latvijas klubi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: