No 8. līdz 13. septembrim Ventspilī, Ventspils novada Ugālē un Vārves pagastā notiks Zemessardzes lauka taktisko mācību ''Zobens 2020'' aktīvā fāze.

Militārās mācības tiek organizētas sadarbībā ar Valsts policiju, Valsts robežsardzi, Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēkiem un Nodrošinājuma pavēlniecību, tādējādi trenējot sadarbību un savstarpējo savietojamību kopīgo spēju pilnveidošanai. Mācībās tiks iesaistītas arī mācību teritorijā esošo pilsētu pašvaldības, lai stiprinātu civilās aizsardzības komisijās iesaistīto institūciju sadarbību.

Kolektīvās apmācības ietvaros tiks trenētas darbības hibrīdapdraudējuma apstākļos, tāpat tiks pilnveidotas komandvadības spējas, stiprināta sadarbība starp apakšvienībām un pārbaudītas vienību spējas plānot un īstenot aizsardzības operācijas.

Militāro mācību uzdevumi tiks veikti uz iepriekš saskaņotiem valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām un privātām personām piederošas zemes īpašumiem.

Militārajās mācībās piedalīsies vairāk nekā 800 karavīri un zemessargi no Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes un Zemessardzes 1. Rīgas brigādes, pārstāvji no Lietuvas Bruņoto spēku Brīvprātīgo aizsardzības spēkiem  un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas.

Mācības notiks Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes atbildības teritorijā, tostarp Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā, Dobelē, Jelgavā, Skrundas novadā poligonā ''Mežaine'' un Liepājas ostas teritorijā.

Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde aptver visu Kurzemes novadu un daļu Zemgales novada teritorijas. Brigādes pakļautībā atrodas štābs Kuldīgā, trīs kājnieku bataljoni Liepājā, Dobelē un Ventspilī, viens nodrošinājuma bataljons Kuldīgā un viens kaujas atbalsta bataljons Jelgavā.

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats.

Iedzīvotāju ievērībai!

Ventspils, Ventspils novada Ugāles un Vārves pagasta iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot karavīru, zemessargu un militārās tehnikas pārvietošanos Ventspilī un tās apkārtnē.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem un mācību uzdevumu izpildi Ventspilī un tās apkārtnē.

Informatīvais tālrunis iedzīvotājiem: 28662005

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Pipars 08.09.2020, 12:20:16

    Varbut varetu plašāku info tieši kuros Ventspils pilsētas rajonos būs tās mācības?

  • 0
    еs 08.09.2020, 14:17:08

    ''Bruņoto spēku transports trešdien no rīta pārsteidzis deviņstāvu māju kvartāla iedzīvotājus Inženieru ielā'', - rakstīja VB 19.06.2020.

    https://www.ventasbalss.lv/avize/2122

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: