Ventspils pilsētas dome nolēma piešķirt līdzfinansējumu biedrībai ''Basketbola klubs ''Ventspils'''' komandas dalībai 2020./2021. gada sezonā Latvijas Basketbola līgā, Latvijas-Igaunijas basketbola līgā un ''Prezidenta kausa'' sacensībās.

Līdzfinansējums piešķirts turpat EUR 163 000 apmērā. Dome šādu lēmumu pieņēma, ņemot vērā apstākļus, ka Basketbola klubs ''Ventspils'' piedzīvojis ievērojamu sezonas budžeta samazinājumu, jo no Ventspils Brīvostas pārvaldes netiek saņemti iepriekš plānotie līdzekļi EUR 237 500 apmērā, kas būtiski ietekmē jaunās sezonas uzsākšanu.

Līdz 2019. gadam arī Ventspils Brīvostas pārvalde sniedza nozīmīgu pienesumu sporta nozarei, jo Ventspils Brīvostas pārvalde kā sadarbības partneris ir atbalstījis sportu kā veselīga dzīvesveida sastāvdaļu. Diemžēl situācija krasi izmainījās 2019. gada decembrī, kad tika nomainīta Ventspils Brīvostas pārvaldes vadība un veiktas izmaiņas tās valdē. Ar 2019. gada 14. decembra grozījumiem Likuma par ostām 8. panta trešā daļa tika izteikta jaunā redakcijā, paredzot, ka Ventspils ostas valdē ir tikai četri valsts iecelti valdes locekļi, tādējādi izslēdzot Ventspils pilsētas pašvaldības līdzdalību Ventspils ostas pārvaldībā, kas Ventspils Brīvostas pārvaldē nodrošināja tiešu Ventspils pilsētas pašvaldības iedzīvotāju interešu ievērošanu atbilstoši likumam ''Par pašvaldībām''.

Neskatoties uz to, ka 2019. gada 22. novembrī Ventspils Brīvostas valde apstiprināja budžetu 2020. gadam, kurā tika paredzēti līdzekļi reklāmas izvietošanai basketbola spēļu laikā EUR 520 000 apmērā, līgums par reklāmas pakalpojumu sniegšanu 2020. gada 21. februārī ar biedrību ''Basketbola klubs ''Ventspils'''' tika noslēgts par summu turpat par EUR 298 000.

Pirmais avansa rēķins saskaņā ar iepriekš minēto līgumu tika saņemts 2020. gada. 3. martā par summu EUR 74 000. Sākoties ārkārtas situācijai valstī saistībā ar Covid 19 ierobežojumiem, basketbola spēles tika pārtrauktas un Basketbola klubam ''Ventspils'' nebija iespēju nodrošināt reklāmas pakalpojumu izpildi pilnā apmērā par avansā saņemto maksājumu. Tādējādi izveidojās starpība EUR 14 000 apmērā, kura Basketbola klubam ''Ventspils'' jāatmaksā Ventspils Brīvostas pārvaldei.

Nesaņemot finansējumu EUR 237 500 apmērā no Ventspils Brīvostas pārvaldes, Basketbola klubam ir radies ievērojams sezonas budžeta samazinājums, kā rezultātā klubs nevar uzsākt 2020./2021. gada sezonu, kurā plānota līdzdalība Latvijas Basketbola līgā, Latvijas-Igaunijas basketbola līgā un ''Prezidenta kausa'' sacensībās.

Lai netiktu sagrauta ilgstoša darba rezultātā Ventspils pilsētā veidotā pilna basketbola piramīda, jaunajiem basketbolistiem nenodrošinot izaugsmes iespējas, kā arī, lai turpmāk ventspilniekiem būtu iespēja atbalstīt sabiedrībā iecienīto un populāro Basketbola klubu ''Ventspils'', tika pieņemts attiecīgs Ventspils pilsētas domes lēmums par finansiālu pašvaldības atbalstu biedrībai ''Basketbola klubs ''Ventspils'''' 2020./2021. gada sezonas uzsākšanai.

Ventspils vārds sportā ir nesaraujami saistīts ar basketbolu, kura vēsture aizsākās jau 20. gadsimta sākumā, bet sporta skolas sistēmā basketbols attīstās līdz ar pirmās sporta skolas dibināšanu 1951. gadā.

Basketbola klubs ''Ventspils'' dibināts 1994. gada 30. augustā. Savā darbības laikā klubs ir desmitkārtēji Latvijas čempioni, pirmie Latvijas un Igaunijas apvienotās basketbola līgas čempioni, Baltijas Basketbola līgas čempioni un pirmie e-basketbola līgas čempioni. Lai sasniegtu šādus rezultātus, treneri, basketbolisti, kluba vadība ir ieguldījuši milzīgu darbu, kas vainagojies ar desmit valsts čempionu tituliem un daudziem Latvijas izlašu dalībniekiem.

Šodien Ventspils pilsētā basketbols ir viens vadošajiem sporta veidiem, kurā izveidota pilna piramīda, sākot no bērnu un jauniešu grupām sporta skolā ''Spars'', kurā iesaistīti vairāk nekā 400 audzēkņu, Ventspils Augstskolas komandu, kura spēlē Latvijas 2. divīzijas čempionātā, un piramīdu noslēdzot ar Basketbola klubs klubu ''Ventspils'', kas dod iespēju jauniešiem izaugt par Ventspils meistarkomandas un Latvijas nacionālās izlases spēlētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: