Pēc ieilgušās Covid-19 piespiedu pauzes, oficiālo motokrosa sezonas atklāšanu Latvijā Ventspils motokluba Rodeo sportisti aizvadīja Gulbenē, piedaloties Nacionālā kausa izcīņas 1. posmā.

Sacensības, kuras pulcēja vairāk kā 200 dalībnieku motokluba Rodeo braucēji piedalījās piecās motociklu klasēs.

Pirmais starts un debija tik liela mēroga sacensībās bija astoņu gadus vecajam Jonatānam Rjabovam - 65 cc klasē. Pērkona negaiss naktī trasi sacensību rītā bija padarījis par neizbraucamu šķērsli jaunajiem censoņiem, neskatoties uz grūtībām un starptautisko dalībnieku sastāvu, debitants ierindojās 12. vietā.

85cc klasē Martins Platkevičs dienu noslēdza 9. vietā, jo vairāki kritieni dubļos liedza cīnīties par augstāku vietu kopvērtējumā.

Lielisku debiju Rodeo sastāvā nodemonstrēja Iesācēju klases, jeb Open D klases sportists tārgalnieks - Dāvids Rjabovs, kurš pārliecinoši uzvarēja abos braucienos.

Ventspilnieks Ansis Anševics palika nepārspēts Open B klasē, neatstājot cerības konkurentiem un kļūdams par uzvarētāju šajā motociklu klasē.

Sacensībās nepaveicās Tomam Macukam, kurš kvalifikācijā uzrādīja 2. rezultātu un pie starta barjeras stājās uzreiz aiz Matīsa Karro, motocikla defekts ātrumkārbā liedza turpināt finālbraucienus. Jāpiezīmē, ka Toms šī gada sezonu jau bija atklājis ar sacensībām Lietuvā - Sēlijas kausā, kur izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Nākošās sacensības notiks jau šīs nedēļas nogalē Jaunpilī, kur norisināsies Nacionālā kausa 2. posms.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Cibiņš 16.06.2020, 13:15:20

    Tas, ka trasē viens otru nedrīkstēja apdzīt, lai netiktu pārkāpti Noteikumi par 2m attāluma ievērošanu, būtu skaidrs. Nav izprotams tikai, kā varēja nostāties pie starta bomja, lai sportisti viens no otra nebūtu tuvāk par 2m. (šutka).

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: