BK Ventspils basketbolisti šovakar savā laukumā ar spēli pret Ungārijas komandu Egis Kormend uzsāks FIBA Eiropas kausa otrās kārtas otro apli.

Pirmā tikšanās reize abām komandām norisinājās pirms vairāk ne kā mēneša, kad Kormendas pilsētā ventspilnieki svinēja uzvaru ar rezultātu 96:76 (20:29; 21:15; 25:17; 30:15). Lai arī ventspilnieki uzvarēja ar drošu pārsvaru, tomēr tādu izdevās izcīnīt vien pēdējā ceturtdaļā. Puslaikā komandās devās ar Kormend vadību (44:41). Vislielākās problēmas Ventspils komandai sagādāja Frenks Terners, abu pēdējo ceturtdaļu uzdevums bija tieši šīs spēlētāja apstādināšana. Tas arī izdevās trešajā spēles nogrieznī, kad vadībā jau atradās ventspilnieki, tomēr mājinieki prata pietuvoties un atjaunot intrigu. Situāciju glāba Jānis Kaufmanis, īstajā brīdī trāpot no tālās distances, kā arī visas komandas teicamā spēle aizsardzībā. Kaufmanis visā spēlē guva 25 punktu un trāpīja 5 no 8 izmestiem trejačiem.

Egis Kormend un Ventspils ceļi iepriekš nebija krustojušies nevienā no Eiropas turnīriem. Ungāri pirmo turnīra kārtu aizvadīja H apakšgrupā, kur tika pie 4 uzvarām un piedzīvoja 2 zaudējumus, ierindojoties 2. vietā. Otrajā kārtā Kormend komandai izdevies tikt pie viena panākuma, bet piedzīvoti divi zaudējumi. Pēdējā FIBA Eiropas kausa spēlē 8. janvārī izbraukumā ar 94:90 pārspēta Landstendes Hammers komanda. Savukārt aizvadītās nedēļas nogalē nacionālajā čempionātā viesos ar 87:84 pieveica ventspilniekiem zināmo Szolnok komandu. 16 mačos komandas rēķinā ir 13 uzvaras vietējā čempionātā.

Ventspilniekiem pēdējā Eiropas spēlē pirmo reizi šajā sezonā nācās izjust zaudējuma rūgtumu, 7. janvārī savā laukumā piekāpjoties Ainara Bagatska BC Kyiv komandai ar rezultātu 78:81.

Egis Kormend līderis ir amerikāņu leģionārs Džordons Varnado, kurš vidēji spēlē gūst 17,8 punktus un izcīna 6,1 atlēkušo bumbu, bet pret ventspilniekiem izcēlās ar 29 punktiem. Lielu uzmanību būs jāpievērš Frenkam Terrneram, kurš vidēji spēlē gūst 15 punktus (pret Ventspili 14), kā arī atdot 6 rezultatīvas piespēles (pret Ventspili 7). Tik pat rezultatīvs ir arī Džastins Edvardss, bet 13 punkti un 10 bumbas pie groziem vidēji mačā iespēj Treviss Teilors (pret Ventspili 7 un 8).

Spēles sākums pulksten 19.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: