FIBA Eiropas kausa otro posmu ar uzvaru viesos sākuši BK "Ventspils" basketbolisti, kuriem izdevās aizvadit lielisku otro puslaiku un pieveikts "Egis Kormend" komandu ar 96:76. K grupā pie uzvaras pirmajā mačā tika arī Ainara Bagatska trenētā "Kyiv".

Pirmo reizi kopš 30. oktobra “Ventspils” Eiropas kausa sastāvā bija komandas kapteinis Mārcis Vītols, kurš gan spēli sāka uz rezervistu soliņa, kamēr laukumā devās Tīdžejs Šortss, Kristaps Gludītis, Jānis Bērziņš, Raiens Luters un Klāvs Čavars, 

Mača rezultātu atklāja Raiens Luters, kurš vispirms savāca pie sava groza atlēkušo bumbu, bet pēc brīža bija precīzs no tālmetienu līnijas. Abas komandas uzbrukumā nepavadīja ilgu laiku un nekautrējās ātri uzbrukt grozam, bet veiksme groza iekarošanā bija mainīga. Ventspils bija zaudētājos 5:7, pēc brīža tika vadībā 11:7, taču tāpat ielaida sešus punktus pēc kārtas un atkal bija mīnusos. Vēl viens mājinieku veiksmes vilnis beidzās ar kanādieša Džastina Edvardsa tālmetienu, +5 mājiniekiem (20:15) un minūti viesiem. 

Sarājis komandu par spēlēšanu kā veterāniem, Artūrs Visockis-Rubenis sūtīja laukumā vienus no pieredzējušākajiem komandas spēlētājiem Māri Gulbi un Ronaldu Zaķi, taču spēli tas neuzlaboja. Īsā laikā sekoja trīs kļūdas un komandas šķīra jau 12 punkti – 27:15 “Egis Kormend” labā. Līdz ceturtdaļas beigām situāciju izdevās uzlabot pavisam nedaudz, un mājinieki bija vadībā ar deviņu punktu pārsvaru 29:20.

Otrajā ceturtdaļā nebija nospēlētas pat divas minūtes, kad Matiass Zolners, kurš bija devis atpūtu uzreiz vairākiem līderiem, sasauca minūtes apspriedi. Punktus bija guvuši tikai ventspilnieki, turklāt astoņus – no groza apakšas trāpīja Linards Jaunzems, bet divus tālmetienus ielādēja Jānis Kaufmanis. Pēc brīža Zaķis arī izvirzīja viesus vadībā, bet ceturtdaļas turpinājumā vadība mainījās gandrīz pēc katra uzbrukuma. Tas, protams, arī nokaitēja atmosfēru zālē, kur regulāri atskanēja mājinieku fanu ūjināšana, turklāt visdažādāko iemeslu dēļ. Puslaika beigās viļņa augšā gan atkal bija mājinieki – 43:40. 

Otro puslaiku “Ventspils” sāka ar divām kļūdām, kamēr sāncenši labi cīnījās pie groza, uzbrukumā pielabojot komandas biedru neveiksmīgos metienus. Neveiksmīgo sākumu izdevās pārvarēt vislabākajā veidā – uzlabojot savu sniegumu. Divas reizes no tālās distances trāpīja Bērziņš, groza apakšā produktīvi darbojās Raiens Luters, bet ātro uzbrukumu veiksmīgi noslēdza Kaufmanis un +5 jau bija ventspilniekiem (57:52). Šāds pārsvars “Ventspilij” bija, arī sākoties mača izšķirošajai ceturtdaļai – 66:61, taču mājinieki, kurus piepeši ar dziesmām bija sākušas atbalstīt tribīnes, četrus punktus ātri atspēlēja. 

Pēc minūtes pārtraukumā īstajā laikā nāca Gludīša pirmais tālmetiens, bet Džordons Varnado otrā laukuma galā atbildēja ar to pašu un vēl pēc brīža ar trīspunktu gājienu nodzēsa arī Gulbja trīnīti. Tomēr piebremzēt mājinieku uzplaiksnījumu un arī dziesmas izdevās un četrarpus minūtes līdz puslaika beigām Kaufmanis pēc caurgājiena atjaunoja septiņu punktu pārsvaru – 78:71. “Egis Kormend” minūtes pārtraukumam sekoja Čavara bloķēts metiens un divi Kaufmaņa tālmetieni un jauns pārsvara rekords 84:71. 

Tas arī bija izšķirošais izrāviens mačā, bet vajadzēja pacensties arī saglabāt iekrātos plusus, kas izdevās ar uzviju – no tālās distances trāpīja Kaufmanis un Šortss, kurš beigās iemeta arī divus sodus, panākot jau 96:76.

Egis Kormend – Ventspils 76:96 (29:20, 15:21, 17:25, 15:30)
Ventspils
: Kaufmanis 25, Luters 14 (9ab), Bērziņš 13, Šortss 13 (7rp), Zaķis 9 (7ab), Gulbis 9, Čavars 8 (6ab, 3bl), Gludītis 3, Jaunzems 2, Vītols

K grupas tabula

V Komanda U Z +/- P
1. Ventspils 1 0 +20 2
2. Kyiv 1 0 +9 2
3. Zwolle 0 1 -9 1
4. Kormend 0 1 -20 1
Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Kriska 12.12.2019, 09:46:40

    Virsrakstā kolosālais rezultāts! Lai pievērstu uzmanību rakstam??

  • 0
    Kriska 12.12.2019, 09:51:35

    Atvainojos , ne virsrakstā bet pirmā koprindā

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: