Rīgā, svinīgā pasākumā tika paziņoti pretendenti deviņās nominācijās ''Latvijas Gada balvai sportā 2019'', kā arī balvas par mūža ieguldījumu Latvijas sportā saņēmējs.

Novērtējot Ventspils pilsētas sportistu un treneru sasniegumus 2019. gadā, nominācijā labāka sportiste nominēta Ventspils olimpiskās vienības sportiste Rebeka Koha, šajā nominācijā vēl nominētas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kā arī tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Nominācijā labākais treneris izvirzīti Eduards Andruškēvičs, Sandis Prūsis, Dainis Dukurs, Bobs Hārtlijs un Genādijs Samoilovs. Bijušais basketbola kluba ''Ventspils'' spēlētājs Jānis Strēlnieks nominēts balvai par cīņas gribu - paraugs sportā, vēl šajā nominācija izvirzīti Kaspars Stupelis un Mārtiņš Pļaviņš.

Kandidātu vārdus nosauca Olimpiskais vicečempions un Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers un Latvijas Sporta federāciju padomes vadītājs Einars Fogelis. Savukārt īpašās balvas – par mūža ieguldījumu Latvijas sportā saņēmēja vārdu paziņoja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis. Šo nozīmīgo apbalvojumu šajā gadā saņems hokeja spēles entuziasts, pirmā mākslīgā ledus laukuma ārpus Rīgas izveidotājs, Talsu hokeja kluba dibinātājs un vadītājs, vairāku desmitu Latvijas hokeja izlases dalībnieku audzinātājs Imants Ziediņš. 

''Latvijas Gada balva sportā 2019'' pulcē Latvijas izcilākos sportistus, trenerus, sacensību rīkotājus un sporta personības. Aizvadītajā gadā Latvijas sportisti un sporta komandas priecējušas ar augstākā mēroga starptautiskajiem panākumiem dažādu sporta veidu Pasaules un Eiropas čempionātos, turnīros un sacensībās.

Pretendentus katrā no nominācijām līdz 10. novembrim izvirzīja Latvijā atzīto sporta federāciju, Latvijas Sporta federāciju padomes, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Olimpiskās vienības vadības, Latvijas Nacionālās Sporta padomes locekļi, kā arī Latvijas sporta žurnālisti un citi nozares eksperti, bet uzvarētājus noteica žūrija.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    karlito 29.11.2019, 20:11:03

    Rebeka viennozīmīgi to ir pelnījusi un Andruškēvičs arī!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: