Divas dienas Ventspilī viesojās Eiropas Savienības programmas ''URBACT'' eksperts no Lielbritānijas, lai iepazītos ar Ventspils pilsētas vidi un sagatavotos projekta ''Pilsētu digitālās inovācijas'' nākamajai fāzei.

Pirmajā dienā eksperts tikās ar projekta komandu, kurā ietilps Ventspils Digitālais centra un pilsētas domes pārstāvji, eksperts apmeklēja vairākus Ventspils Augsto tehnoloģiju parka uzņēmumus un Augstskolu.

Savukārt otrajā dienā ar ekspertu tikās Digitālā centra, pilsētas domes, Augstskolas, Biznesa akadēmijas, Augsto tehnoloģiju parka, Biznesa atbalsta centra, uzņēmuma ''Accenture Latvia'' un JCI Ventspils nodaļas pārstāvji. Tikšanās laikā eksperts pastāstīja plašāk par projekta ideju.

Projekta ietvaros tiks izveidots astoņu pilsētu sadarbības tīkls, kurā pilsētas viena no otras mācīsies, izvērtējot katras stiprās un vājās puses.

''URBACT'' ir Eiropas Savienības programma, kas atbalsta pieredzes apmaiņas un mācību projektus ilgtspējīgai pilsētu attīstībai ar iespēju izmēģināt dažādus risinājumus savās pilsētās, attīstot prasmes, pulcējot vietējās ieinteresētās puses un veidojot starptautiskas partnerības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: