Latvijas Futbola federācijas Disciplinārā komisija (DK) līdz sezonas beigām diskvalificējusi FK Ventspils prezidentu Adlanu Šišhanovu, kurš pēc izbraukuma mača ar Riga FC asi kritizēja tiesnešu darbu.

Mača 59. minūtē Ventspils izveidoja teicamu pretuzbrukumu, kurā vārtus guva viena 18 gadus vecais Virslīgas debitants Niks Dusalijevs, taču mača galvenais arbitrs Aleksandrs Anufrijevs pēc dažu sekunžu pārdomām izlēma, ka vārti nav jāskaita. Pēc galvenā tiesneša signāla noreaģēja arī līnijtiensesis, piepeši paceļot karodziņu un signalizējot par aizmuguri, kādas šajā epizodē nekādā gadījumā nebija. Tiesnesis savas domas nemainīja un līdz ar to nemainījās arī rezultāts.

Pēc mača, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Šišhanovs arī asi kritizēja tiesāšanu: «Tie bija tīri vārti. Teicu ceturtajam tiesnesim, lai vēlāk paskatās video. Ceturtais tiesnesis un tiesneša asistents pateica, ka vārtu priekšā esošais futbolists bija aizmugurē, tāpēc vārtus neieskaitīja. Taču bija skaidri redzams, ka pretinieku spēlētājs ir uz gala līnijas. Varbūt tie nekļūtu par uzvaras vārtiem, taču vārti bija pilnībā tīri. Šodien jaunais zēns (Niks Dusalijevs), kuru paņēmām no dublieru komandas, debitēja Virslīgā, turklāt pret valsts čempionu! Viņš guva vārtus, un kādam jābūt āzim, lai šos absolūti tīros vārtus neieskaitītu?! Es nezinu...»

Ventspils prezidents pēc mača norādīja arī uz kopējo situāciju ar tiesāšanu Virslīgas čempionātā: «Mūs ļoti mīl vietējie tiesneši. Saprotiet, šī mīlestība nav abpusēja. Es pat baidos iztēloties, kas būtu, ja šodienas trīs punkti čempionātā būtu izšķiroši. Arī pretiniekam, iespējams, izdarīts lāča pakalpojums – viņi pēc zaudējuma sasparotos un uzvarētu nākamās spēles. Šodien tas nebija cienījami. Šodien spēli klātienē vēroja pieci seši cilvēki no Maskavas, atbrauca trīs portugāļu aģenti. Viņi šodien paskatījās mūsu vietējo Virslīgas futbolu. Un viņi aizbrauks ar savām domām par mūsu čempionātu.»

Par tiesneša darba vērtējumu šajā strīdīgajā epizodē nekas vēl nav dzirdēts, toties savu verdiktu izteikusi LFF DK, nopietni sodot Šišhanovu – Ventspils prezidentam uzlikts 560 eiro naudas sods un viņš diskvalificēts līdz sezonas beigām.

Lēmumā teikts sekojošais: «Iepazīstoties ar š.g. 18.septembra Virslīgas čempionāta spēles Riga FC – FK Ventspils protokolu, delegāta ziņojumu, videomateriālu no pēcspēles preses konferences, kā arī š.g. 19. septembra iesniegumu no LFF Izglītības nodaļas, LFF DK konstatē, ka FK Ventspils prezidents A. Šišhanovs ir izteicis neētiskus, aizvainojošus izteicienus minētās spēles tiesnešu virzienā, kā arī minētajā spēlē ir veicis galvenā trenera funkcijas bez atbilstošas trenera licences. LFF DK vienbalsīgi nolemj:
- Piemērot 560 EUR naudas sodu FK Ventspils prezidentam A. Šišhanovam – par atkārtotiem neētiskiem, aizvainojošiem izteicieniem LFF tiesnešu virzienā;
- Diskvalificēt FK Ventspils prezidentu A. Šišhanovu no visām LFF organizētajām sacensībām un noteikt aizliegumu sacensību ietvaros atrasties ģērbtuvēs, tehniskajā zonā un piedalīties preses konferencēs līdz š.g. 19. novembrim.

Vēl jāpiebilst, ka sakrāto brīdinājumu dēļ nākamo maču jāizlaiž pussargam Anastasijam Mordatenko un aizsargam Giorgijam Mčedišvili, bet Ventspilij jāšķiras vēl no 140 eiro, jo spēlē ar Riga FC komandas spēlētāji saņēma piecas dzeltenās kartītes.

Neiskaitīto vārtu epizode

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    еs 20.09.2019, 12:33:07

    Pagājušajā gadā Šišhanovs oktobrī un novembrī nemaz neuzturējās Latvijā.

  • -5
    Latvija pāri visām! 20.09.2019, 13:43:26

    Šišhanovs malacis.
    Patiesie vārdus pateica par tiem morāli kroplajiem āžiem, kurus nez kāda pārpratuma dēļ dēvē par tiesnešiem.

  • 0
    otrakeda . 21.09.2019, 17:50:09

    Šišhanovs tiešām ir malacis
    kurpretī, Kurzemnieks ir pieskaitāms pie
    paša dēvētiem "..morāli kroplajiem āžiem.."
    Kādēļ? Atbildēšu:
    Kurzemnieks reprezentē Luterāņu baznīcu

  • -5
    Latvija pāri visām! 20.09.2019, 13:43:43

    t.i.patiesus

  • 0
    karlito 20.09.2019, 17:21:59

    Pipec..kaut kāds komunisma režīms...ta viņš neko nesameloja un neizdomāja..pateica tīru patiesību un par to diskvalifikācija...??

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: