Pārstrādei derīgus atkritumus nogādājot Ventspils šķiroto atkritumu savākšanas laukumos, iespējams piedalīties akcijā Vide bez atkritumiem.

Par akcijas dalībnieku var kļūt ikviens iedzīvotājs, kurš šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a ir nodevis atkritumus un akcijas kartītē sakrājis 12 zīmodziņus. Zīmodziņus iespējams saņemt par šādiem sašķiroto atkritumu veidiem:

  • plastmasas iepakojums (ar marķējumu PET, HDPE, LDPE);

  • stikla iepakojumus;

  • makulatūra, kartons;

  • metāls, skārda iepakojums.

Minimālais sašķiroto atkritumu daudzums, par kādu akcijas dalībnieks ir tiesīgs saņemt zīmogu, ir 0,1 kubikmetrs.

Akcijas Vide bez atkritumiem izloze notiek divas reizes gadā. Šogad akcijā pirmā izsole jau ir notikusi, bet otrā gaidāma gada nogalē.

No iesniegtajām kartītēm tiek izlozēti veicināšanas un galveno balvu ieguvēji – viena bezmaksas lielgabarīta (7 kubikmetri) atkritumu konteinera uzstādīšana un izvešana un viena gada (12 reižu) bezmaksas atkritumu izvešana, savukārt par pilnu akcijas kartīti dalībnieks var saņemt viena mēneša abonentmaksas atlaidi (daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās neatkarīgi no deklarēto personu skaita dzīvoklī) vai viena konteinera bezmaksas izvešanu (individuālās mājas).

Akcija Vide bez atkritumiem tiek rīkota kopš 2004. gada, pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts to īsteno sadarbībā ar pilsētas domi un AS Latvijas Zaļais punkts. Akcijas mērķis ir motivēt iedzīvotājus šķirot atkritumus. Ventspils labiekārtošanas kombināta darbinieki pateicas iedzīvotājiem, kas jau šķiro atkritumus, un aicina ikvienu, kas to vēl nedara, pamēģināt, jo tas nav sarežģīti.

Par akcijas noteikumiem un atkritumu šķirošanu vairāk var uzzināt Ventspils labiekārtošanas kombināta interneta mājaslapā vlk.lv.

Jāpiebilst, ka citi atkritumu veidi, kā, piemēram, koksne, logu stikls, baterijas, luminiscences lampas, vieglo automašīnu riepas (4 gab. riepas gadā), mēbeles u.c., tiek pieņemti bez maksas un kompensācijas, un atzīme par šo atkritumu veidu nodošanu akcijas kartītē netiek veikta.

Projekts: DZĪVES VIDES NOSPIEDUMI VAKAR, ŠODIEN, RĪT.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Māris 29.09.2019, 07:58:43

    Daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem tas maz ko dod, otrkārt savākt zīmodziņus , un tad vēl piedalīties izlozē samazina iespēju vinnēt līdz minimumam, iesaku izvēlēties motivējošāku formu, kā mainīt iedzīvotāju paradumus.

  • 0
    Nif nifs 29.09.2019, 21:04:34

    Nulle motivācijas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: