Lietuvā notika Baltijas U18 komandu čempionāts vieglatlētikā, kurā sporta skolas “Spars” vieglatlēte Darja Sopova startēja tāllēkšanas sacensībās un izcīnīja 2. vietu ar rezultātu 5,63m.

Sopova startēja arī, kurai bija pa spēkam sasniegt otro labāko rezultātu trīssolī (11,91 m), taču ventspilniece šajā disciplīnā piedalījās ārpus konkurences, tāpēc pie godalgas netika un arī punktus komanda neieguva. Darjai šis bija tikai otrais starts trīssolī, bet pirmais bija pirms nedēļas Latvijas čempionātā, kurā tika sasniegts teicams personīgais rekords – 12,38 metri.

Puišu augstlēkšanā cīņa par medaļu – šoreiz gan bronzas – notika starp diviem Latvijas sportistiem. Gan piltenieks Mažrims, gan daugavpilietis Konošonoks pārvarēja 185 cm, bet apstājās pie vēl par pieciem centimetriem lielāka augstuma (Robertam tas būtu personīgā rekorda atkārtojums). Līdz ar to abi Latvijas sportisti dalīja trešo vietu, katrs ieliekot kopējā kasē 3,5 punktus.

Latvijas izlases sastāvā tika iekļauti 84 puiši un meitenes, kuri startēja visās vieglatlētikas disciplīnās un stafetēs. Mūsu sportisti ieguva 19 zelta medaļas. Kopvērtējumā Latvijas U18 vieglatlētu izlase izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 286 punktiem, otrajā vietā Igaunija 230 punkti, bet trešie Lietuva 230 punkti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: