Tā kā straujiem soļiem tuvojas jaunais mācību gads, pašvaldības SIA Ventspils reiss aicina skolēnu vecākus laikus sarūpēt atvasēm personalizētu elektronisko mēnešbiļeti. Tās pirmreizēja izsniegšana ir bez maksas.

Pilsētas sabiedriskajā transportā turpinās pakāpeniska pāreja uz elektroniskajām mēnešbiļetēm. Tās ir ērti lietojamas plastikāta kartes, kas izmantojamas vairākkārt. Tām pasažieru grupām, kurām, pārvietojoties ar pilsētas sabiedrisko transportu, pienākas pašvaldības nodrošinātās atlaides, līdz jaunajam gadam vēlams saņemt jauno personalizēto mēnešbiļeti. Tostarp minētais attiecas uz skolēniem. Bērnu, jauniešu un viņu vecāku ērtības labad Ventspils reiss iesaka to neatstāt uz pēdējo brīdi un saņemt karti savlaicīgi. Jāpiemin, ka tā var kalpot gan par skolēna mēnešbiļeti, gan universālo braucienu skaita biļeti, kas attiecīgi derīga visos pilsētas maršrutos. Tas varētu būt ērti gadījumos, ja bērns pārvietojas arī ar maršrutu autobusiem no nr. 20 līdz nr. 23, kuros nav spēkā pašvaldības piešķirtās atlaides.

Lai izgatavotu personalizēto mēnešbiļeti, nepieciešams iesniegums, kam pievienota braukšanas kartes lietotāja portreta fotogrāfija. Sūtot pieprasījumu elektroniski uz e-pastu andris.otto@ventspils.lv ar norādi Iesniegums mēnešbiļetei, jābūt minētam arī pasažiera vārdam, uzvārdam, dzimšanas datumam un tālruņa numuram, pa kuru sazvanīties jautājumu gadījumā. Tie, kam nav iespēju nosūtīt iesniegumu elektroniski, to var sagatavot rakstiski un kopā ar fotogrāfiju nosūtīt pa pastu Ventspils reisam vai nodot Ventspils autoostas kasē.

Pirmreizēja personalizētās mēnešbiļetes izsniegšana ir bez maksas. Bet, lai saņemtu to atkārtoti, piemēram, nozaudēšanas gadījumā, noteiktā cena ir 4 eiro. Jāpiebilst, ka tie pasažieri, kuriem atlaide nepienākas un kuri saņem biļeti par pilnu cenu, var iegādāties un izmantot arī nepersonalizētu elektronisko mēnešbiļeti. Tās pirmreizējā cena ir 1 eiro.

Elektroniskās braukšanas kartes būs derīgas 3 gadus. Līdz ar to, beidzoties derīguma termiņam, jaunu karti varēs saņemt bez maksas (uzrādot veco) autoostas kasē.

Ventspils reiss vērš uzmanību uz to, ka, neskatoties uz pārmaiņām, arī turpmāk mēnešbiļeti varēs iegādāties gan pilnam mēnesim, gan darbdienām, tās cena attiecīgi ir 33 eiro un 26,40 eiro. Mēnešbiļeti var izmantot maršrutos no nr. 1 līdz nr. 13, pārvietojoties pilsētas teritorijā. Pārdošanā joprojām būs arī vienreizējās braukšanas biļetes, ko tradicionāli var iegādāties pie autobusa vadītāja. To cenu nosaka spēkā esošie tarifi. Plašāku informāciju par braukšanas kartēm, to iegādāšanās un papildināšanas iespējām, ka arī atbildes uz jautājumiem neskaidrību gadījumos iespējams saņemt, zvanot Ventspils reisa Pārvadājumu daļai pa tālruni 63622422.

Biļešu daudzveidība

Pilsētas sabiedriskajā transportā patlaban ir pieejamas vairāku veidu biļetes:
- vienreizējās braukšanas biļetes – paredzētas vienam braucienam. Var iegādāties pie autobusa vadītāja. Biļetes cena pieaugušajam svārstās no 60 centiem līdz 1,95 eiro, ņemot vērā izvēlēto maršrutu un diennakts laiku.
- mēnešbiļete – paredzēta vienam kalendārajam mēnesim bez braucienu skaita ierobežojuma. Var iegādāties tikai autoostas kasē. Mēnešbiļešu tirdzniecība sākas iepriekšējā mēneša 20. datumā un beidzas jaunā mēneša 10. datumā (piemēram, mēnešbiļeti septembrim var iegādāties no 20. augusta līdz 10. septembrim). Tās ir derīgas pilsētas maršrutos no nr. 1 līdz nr. 10, kā arī nr. 11, 11A un nr. 12, braucot līdz Tārgalei, un nr. 13 – līdz Vārvei.
- universālā braucienu skaita biļete – var iegādāties 10, 20, 40 vai 60 braucieniem. Cena attiecīgi svārstās no 7,30 eiro līdz 42 eiro. Šī biļete ir derīga jebkurā Ventspils sabiedriskā transporta maršrutā, kas kursē pilsētas teritorijas robežās – no nr. 1 līdz nr. 23. Braucienu skaita izmantošanas termiņš ir 90 dienas. Var iegādāties gan pie autobusa vadītāja, gan autoostas kasē.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Vilis Skuja IV 05.08.2019, 12:41:43

    Viens gan nav nokārtots-par to jau kādreiz rakstīts-mēnešbiļetēm derīguma termiņu vajadzētu sākt skaitīt nevis no 1.datuma,bet no pirmās izmantošanas reizes datuma.Tagad,kad kartes elektroniskas,tas būtu tikai loģiski.Lai varētu sākt mēnešbiļeti izmantot jebkurā mēneša dienā.Jo ne vienmēr izdodas sataupīt naudu līdz tam 20.datumam.

  • 0
    cits 05.08.2019, 16:44:02

    Universālai braucienu skaita biļetei izmantošanas termiņš stipri vien par īsu.
    Kāpēc gan nevarētu būt 1 gads?
    Negribas salīdzināt atkal ar Rīgu,bet tur ,manuprāt,tā lieta nokārtota pareizāk.

  • 0
    Ventspilsreiss 06.08.2019, 11:30:58

    Pateicamies par priekšlikumiem. Lai tos ieviestu, vispirms nepieciešams rūpīgi izvērtēt ieviešanas tehniskās iespējas, saskaņot izmaiņas ar pasūtītāju u. c. Priekšlikumi tiks izvērtēti un pozitīva lēmuma gadījumā pasažieri tiks informēti plašsaziņas līdzekļos, sociālajos tīklos un citos masu informācijas līdzekļos.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: